Verkkouutiset

Alexander Stubb

MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Presidentti Alexander Stubb vieraili Joensuussa, sai viemisiksi karjalanpiirakoita

Tasavallan presidentti Alexander Stubb ja rouva Suzanne Innes-Stubb vierailivat ensimmäisellä kotimaanmatkallaan Joensuussa ja Niiralan raja-asemalla.

Vierailulla Joensuussa olivat esillä erityisesti Itä-Suomen tilanne ja Venäjän hyökkäyssodan vaikutukset rajakuntiin. Itä-Suomella on erityisasema EU:n ja Naton itärajana. Myös seudun yritystoiminta ja matkailu puhuttivat.

– Maailmantilanne vaikuttaa meihin nyt monella tavalla, mutta halusimme tuoda presidentille myös positiivisia uutisia idästä. Joensuu kasvaa ja kansainvälistyy kovaa tahtia, kertoo vierailusta Joensuun kaupunginjohtaja Jere Penttilä.

Joensuun väkiluku ylitti viime vuonna 78 000 asukasta. Kaupungissa on yli 20 000 opiskelijaa ja kaupunkiin muutti viime vuonna yli 1000 uutta asukasta Suomen ulkopuolelta.

Elinkeinoelämän keskusliitto ehdotti tiistaina, että kuudesta Itä-Suomen maakunnasta tehtäisiin erityistalousalue. Nämä olisivat Etelä-Karjala, Etelä-Savo, Kainuu, Kymenlaakso, Pohjois-Karjala ja Pohjois-Savo.

Marraskuussa Kuopio, Kouvola, Kajaani, Joensuu, Lappeenranta ja Mikkeli vaativat valtiolta ohjelmasuunnittelua Itä-Suomen elinvoiman vahvistamiseksi. Kaupungit esittivät, että ne olisivat mukana valtioneuvoston kanslian johtamassa valmistelussa, jonka tulisi alkaa vielä tämän vuoden aikana.

Vierailua seuranneen Yleisradion mukaan presidentti Stubb haastettiin Joensuun torilla maratonille, mutta hän vastasi olevansa liian vanha. Seuraavalla matkallaan Pohjois-Karjalaan Stubb toivoi pääsevänsä pesäpallostadionille ja luontoon. Presidenttiparille lahjoitettiin kotiin viemiseksi karjalanpiirakoita.

 

Presidentti Alexander Stubb vierailee Norjassa Naton jättiharjoituksessa

Perjantaina virkaan astunut tasavallan presidentti Alexander Stubb vierailee Norjassa ja tutustuu Nordic Response -harjoitukseen yhdessä Norjan pääministeri Jonas Gahr Støren kanssa torstaina 7. maaliskuuta.

Nordic Response 24 on osa Naton Steadfast Defender 24 -harjoitussarjaa, jossa Nato-maat ja Naton kumppanit harjoittelevat sekä kykyään siirtää joukkojaan että toteuttaa yhteisoperaatiota arktisissa olosuhteissa Suomen, Norjan ja Ruotsin alueilla. Harjoitukseen osallistuu noin 20 000 sotilasta 13 eri maasta. Suomesta mukana on yhteensä noin 4 100 sotilasta ja noin 700 ajoneuvoa. Ilmavoimista Nordic Response 24 -harjoitukseen osallistuu yhteensä 12 Hornet -monitoimihävittäjää ja noin 250 henkilöä. Suomalaiset hävittäjät tukeutuvat Rovaniemelle ja Andøyan tukikohtaan Norjassa.

Vierailulla presidentti Stubb ja pääministeri Gahr Støre seuraavat harjoituksia maastossa Altassa sekä keskustelevat harjoituksiin osallistuvien joukkojen kanssa. Kyseessä on presidentti Stubbin ensimmäinen ulkomaanvierailu tasavallan presidenttinä.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Verkkouutisissa mainostamalla tavoitat

100 000 suomalaista päivässä

Meiltä on pyydetty tehokasta, pienille budjeteille sopivaa mainosratkaisua. Niinpä teimme sellaisen, katselet sitä parhaillaan. Tarvitset vain hyvän idean, kuvan, otsikon ja 280 euroa.

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)