Suolapähkinöitä kuvituskuvassa. PIXABAY

Vältteletkö suolapähkinöitä turhaan? HS: Asiantuntija tyrmää terveyshuolen

Pähkinät eivät ole niin suolaisia kuin luulet.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Ravitsemustieteilijä Patrik Borg kumoaa yleisen harhaluulon suolapähkinöistä Helsingin Sanomissa.

Pähkinöitä suositellaan syötävän päivittäin niiden terveyshyötyjen takia. Monet pitävät suolaamattomia pähkinöitä mauttomina, joten he valitsivat mieluummin suolapähkinöitä. Niiden kohdalla suola voi kuitenkin herättää kysymyksiä siitä, onko niiden syöminen sittenkään terveellistä.

Borgin mukaan on. Hänen mukaansa suolapähkinöiden parjaaminen on turhaa, sillä tutkimusten mukaan suolaamattomien ja suolattujen pähkinöiden terveysvaikutuksissa ei ole juuri eroja.

Borgin mukaan suolapähkinät tuntuvat suolaisilta siksi, että suola on pähkinöiden pinnassa. Toisin sanoen suolapähkinät eivät ole niin suolaisia kuin päällisin puolin voisi luulla.

– Tosiasiassa monessa arkisessa tuotteessa on enemmän suolaa, Borg sanoo HS:lle.

Ravitsemussuositukset suosittelevat syömään pähkinöitä päivittäin 30 grammaa eli noin kourallisen. Suurempia määriä kannattaa välttää pähkinöiden suuren rasva- ja siten myös energiapitoisuuden takia.

LUE MYÖS:
Tällainen ruokavalio vie ennenaikaiseen hautaan

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)