Verkkouutiset

Lapsi pelaa älypuhelimella Helsingissä. LEHTIKUVA / ANTTI AIMO-KOIVISTO

Huomioi nämä asiat, kun ostat lapselle ensimmäistä puhelinta

Digilaitteista on paljon iloa, mutta niihin liittyy myös riskejä.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Julkinen keskustelu lasten älylaitteiden käytöstä on kiihtynyt kevään aikana. Lapsiperheissä mietitään nyt turvallisia ratkaisuja, kun yksi vuoden laitemyynnin huippusesongeista, koulujen päättyminen, lähestyy.

Ainoa ratkaisu ei ole kieltää lapselta digilaitteen käyttöä.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

Digilaitteet tuovat lasten ja nuorten elämään iloa, oppia ja hyötyä, mutta myös riskejä ja haasteita. Lasten on hyvä oppia käyttämään digitaalisia laitteita ja palveluita, joita he tarvitsevat tulevaisuudessakin – aina ikätason ja osaamisen mukaisesti, Telian kuluttajaliiketoiminnan johtaja Tuula Heikkinen sanoo tiedotteessa.

Heikkinen korostaa, että operaattoreilla on iso rooli lasten turvallisessa digielämässä.

– Meidän vastuullamme on osaltamme luoda turvallinen digitaalinen ympäristö lapsille. Valikoimistamme löytyy lapsille räätälöityjä, turvallisia liittymiä sekä erillinen turvapaketti, jolla useimmat nettiin liittyvät uhat voidaan torjua. Olemme lisäksi koonneet digitaaliseen vanhemmuuspakkaukseen konkreettisia vinkkejä lasten vanhempien tueksi, Heikkinen kertoo.

Heikkinen korostaa, että älypuhelimelle löytyy myös vaihtoehtoja.

– Turvalliseen yhteydenpitoon riittävä väline voi olla asiakkaidemme suosioon noussut kellopuhelin. Laitteessa on tärkeimmät ominaisuudet puheluita ja viestejä varten, sekä vanhemmille mahdollisuudet hallita laitteen käyttöä ja nähdä sijaintitiedot, hän sanoo.

Lapsen oman puhelimen lisäksi kodin ja vanhempien esimerkki on tärkeä. Kotona on hyvä pohtia esimerkiksi yhteisen wifi-yhteyden käyttöä.

Viisi vinkkiä lapsen ensimmäisen puhelimen hankintaan

1. Hanki sopiva laite lapsen käyttöön
Monet vanhemmat ovat päätyneet hankkimaan älypuhelimen sijaan lapselle kellopuhelimen. Kellopuhelin on usein hyvä ensimmäinen askel digitaaliseen maailmaan. Se tarjoaa rajatumman ja hallitumman laitteen yhteydenpitoon.

2. Valitse liittymä tarpeen mukaan
Pienten lasten käyttöön suunniteltu ensiliittymä, kuten 20M 4G, riittää hyvin peruskäyttöön. Perheen pienimmille riittää usein viestien lähetys, puheluiden soittaminen ja ääniviestit.

3. Määritä liittymään turvalliset rajoitukset
Liittymään voi asettaa rajoituksia, kuten estää maksullisten puhelinnumeroiden käytön tai määrittää saldorajan. Nämä toimenpiteet auttavat ehkäisemään yllättäviä kuluja ja opettavat lapselle vastuullista laitteen käyttöä.

4. Varmista laitteen turvallisuus
Älypuhelimeen kannattaa hankkia luotettava tietoturvaohjelmisto. Se suojaa haittaohjelmilta ja lapsille haitallisilta sivustoilta sekä antaa vanhemmille mahdollisuuden hallita ruutuaikaa.

5. Huolehdi sovellusten asentamisesta, asetuksista ja päivityksistä
Valitse yhdessä lapsen kanssa tarvittavat sovellukset ja käy läpi niiden asetukset. On tärkeää, että lapsi ymmärtää asennettujen sovellusten turvallisen käytön ja mahdolliset riskit. Sovellusten päivityksistä pitää huolehtia säännöllisesti, koska näillä voi olla myös vaikutusta tietoturvaan.

LUE MYÖS:
Onko lapsesi koukussa älypuhelimeen? Näissä tilanteissa pitää huolestua
Pyytääkö lapsesi jatkuvasti rahaa? Näin opetat järkevää rahankäyttöä

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)