Verkkouutiset

Israelin yliopistojen boikottia vaativat Students for Palestine -liikkeen mielenosoittajia Helsingin yliopiston Porthania-rakennuksen edustalla 12. kesäkuuta 2024. LEHTIKUVA / ANTTI AIMO-KOIVISTO

HS: Yliopisto käski Palestiina-leirin poistumaan

Osa mielenosoittajista ei aio noudattaa määräystä.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Helsingin yliopisto on antanut poistumiskehotuksen Porthania-rakennuksen edessä olevalle Palestiinaa tukevalle mielenosoitukselle. Asiasta kertoo Helsingin Sanomat.

Mielenosoitus on jatkunut samassa paikassa jo yli kuukauden ajan.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

Helsingin yliopiston hallintojohtajan Esa Hämäläisen mukaan päätös mielenosoittajille esitettävästä poistumispyynnöstä tehtiin ”normaalin päätöksentekojärjestyksen mukaan” eli päätöksen teki toimitilajohtaja Marita Rovamo yliopiston rehtorin ja hallituksen siunaamana.

– Toimitilajohtaja katsoi, että turvallisuutta ajatellen mielenosoitusta ei ole enää perusteltua jatkaa, Hämäläinen sanoo HS:lle.

Osa paikalla olevista mielenosoittajista kertoo HS:lle, että he aikovat jatkaa mielenosoitusta poistumiskehotuksesta huolimatta. Keskiviikkona aamupäivällä paikalla oli arviolta 200 mielenosoittajaa.

Hämäläisen mukaan yliopisto olettaa, että mielenosoittajat noudattavat poistumiskehotusta. Hän ei kommentoi HS:lle, millaisiin toimenpiteisiin yliopisto aikoo ryhtyä, jos poistumiskehotusta ei noudateta. MTV Uutisten tietojen mukaan Helsingin yliopisto on tehnyt poliisille virka-apupyynnön tapauksen johdosta.

 

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)