Verkkouutiset

Poliisiauto ja poliiseja Kaivopuiston edustalla päättäjäislauantaina Helsingissä 1. kesäkuuta 2024. LEHTIKUVA / JUSSI NUKARI

Koulujen päättäjäisten viikonloppu poiki 482 ilmoitusta lastensuojeluun

Poliisi kertoo hävittäneensä viikonlopun aikana 1168 litraa alkoholia.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Poliisilaitokset toteuttivat tehostettua katu- ja päihdevalvontaa koulujen päättymisviikolla.

Valvonnan erityisenä kohderyhmänä olivat alle 18-vuotiaat nuoret. Lastensuojeluilmoituksia tehtiin koko viikon valvonnan aikana yhteensä 482 kappaletta.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

Viikonlopun valvonnan aikana hävitettiin alkoholia 1 168 litraa, joka on vuoteen 2023 verrattuna lähes neljännes vähemmän. Tuosta määrästä noin 200 litraa oli väkeviä juomia, joten suurin osa oli miedompia juomia, kuten olutta ja siideriä.

Poliisin havaintojen perusteella nuorilla on nykyisin valitettavan usein hallussaan myös teräaseita tai muita toisten vahingoittamiseen soveltuvia esineitä. Viikonlopun aikana tästä syystä kirjoitettiin muistutuksia yhteensä 16 kappaletta, joten jonkin verran teräaseita löytyi.

– Lastensuojeluilmoituksia tehtiin vielä viime vuosikymmenellä vastaavan valvontajakson aikana jopa 700–1 200 kappaletta. Tämän vuoden luvussa kasvu edelliseen vuoteen on varsin maltillinen, 40 kpl, eikä vuosien takaisiin lukuihin ole onneksi palattu, kertoo poliisitarkastaja Tuomo Korhonen Poliisihallituksesta tiedotteessa.

Koko valvontaviikon aikana eri asteisia huumeisiin liittyviä rikosepäilyjä kirjattiin yhteensä 140. Alaikäisiä huumausainerikoksista epäiltyjä nuoria tavattiin tästä määrästä kaikkiaan 19 kappaletta. Poliisin takavarikkoon päätyi tavallisimmin kannabista ja amfetamiinia.

Poliisi kertoo tehneensä valvontaa useilla alueilla yhdessä Nuoriso- ja sosiaalitoimen sekä Aluehallintoviraston kanssa. Ilman toimivaa ja hyvää viranomaisyhteistyötä tilastot voisivat poliisin mukaan näyttää vielä paljon huonommilta. Myös valtaosa huoltajista on toiminut oikein, ja he ovat noutaneet väsähtäneet nuorensa kotiin poliisin pyynnöstä.

– Vastuu lapsista ja nuorista sekä heidän tekemisistään on aina heidän huoltajillaan, tätä ei voi olla korostamatta liikaa, Korhonen toteaa.

Rikoksiin syyllistyneitä alle 18-vuotiaita tavattiin koulujen päättymisviikonloppuna kaikkiaan 341 henkilöä, joista 64 oli alle 15-vuotiaita.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)