Verkkouutiset

Palestiinalainen pakolainen valmistautui siirtymään telttaleiristä turvallisemmalle alueelle Gazan Rafahissa 10. toukokuuta. AFP / LEHTIKUVA

Elina Valtonen ottaa kantaa Gazan tilanteeseen – ”Ei viattomien siviilien kustannuksella”

Ulkoministerin mukaan Israelin ei pidä käynnistää laajaa maaoperaatiota Rafahissa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Ulkoministeri Elina Valtonen (kok.) sanoo X-alustalla, että Israelin ei tule aloittaa valmistelemaansa suurta maaoperaatiota Rafahissa.

– Kehotan jälleen Israelin hallitusta olemaan aloittamatta laajamittaista maaoperaatiota Rafahissa. Israelilla on täysi oikeus puolustaa itseään Hamasia vastaan, mutta ei viattomien siviilien kustannuksella Gazassa, Valtonen kirjoittaa.

Yhdysvaltain presidentti Joe Biden on toistuvasti varoittanut Israelia aloittamasta operaatiota, joka hänen mukaansa ylittäisi ”punaisen viivan”.
Biden aikoo keskeyttää lisää asetoimituksia Israelille, mikäli operaatiota ei peruta. Israelin pääministeri Benjamin Netanjahu on sivuuttanut varoitukset ja BBC:n mukaan sanoo Israelin pärjäävän ilman USA:n tukea.

Rafahin erittäin tiivis alue eteläisessä Gazassa on Hamasin viimeinen jäljellä oleva linnake.

Maaoperaation sinne pelätään kuitenkin aiheuttavan valtavan määrän siviiliuhreja, sillä alueelle on pakkautunut väestöä Gazan muista osista. YK:n mukaan yli 100000 palestiinalaista on paennut Rafahista sen jälkeen, kun Israel kiihdytti iskujaan maanantaina ja kehotti ihmisiä evakuoitumaan pois kaupungin itäosista.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)