Verkkouutiset

Vapaaehtoiset venäläiset saavat koulutusta Rostovin alueella. AFP / LEHTIKUVA / STRINGER

Venäläinen pakkovärvätty avautuu äidilleen: Sotilaat karkaavat joukoittain

Liikekannallepanon myötä rintamalle komennettujen joukkojen sanotaan kärsivän alhaisesta moraalista ja taisteluhaluttomuudesta.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Ukrainan sotilastiedustelu on siepannut Ukrainassa taistelevan venäläisen sotilaan ja tämän äidin välisen puhelinkeskustelun (jutun alla).

WarTranslated-sivuston englanniksi kääntämässä keskustelussa Itä-Ukrainan Donetskin alueelle sijoitettu pakkovärvätty sotilas kertoo hänen yksikkönsä miesten karkaavan rintamalta joukoittain.

– Kaikki lähtevät täältä pois, sotilas sanoo.

Äiti kyselee pojaltaan, tarkoittaako hän pois lähtemisellä karkaamista ja pakoon juoksemista.

– Kyllä, he pakenevat, mitä muutakaan se tarkoittaisi? Olemme olleet viisi päivää kaatosateessa ilman unta, sotilas tilittää.

Äiti varoittaa poikaansa ja kehottaa olemaan varovainen, koska kyseessä on rintamakarkuruus.

– Jos meitä ei päästetä lomalle joulukuussa, niin mekin lähdemme pois. Et voi kuvitella (olosuhteitamme). Me asumme suolla, kaikki (majoitus) vuotaa vettä, me emme pääse nukkumaan, meillä ei ole ruokaa, meillä ei ole mitään, sotilas valittaa.

Hänen mukaansa kukaan ei ole nähnyt uutta prikaatin komentajaa.

– Meille kerrottiin, että ”teitä ei yksinkertaisesti päästetä pois”.

– Me ja Lipetskin alueen kaverit (pakkovärvätyt) päätimme, että lähdemme pois täältä. Ihmisiä lähtee pois joka päivä.

Sotilas kertoo karkaavien miesten pyrkivän rajan yli takaisin Venäjälle. Karkaaminen on kuitenkin vaikeaa, koska sotilaiden passit on kerätty pois.

– Muuten olisimme painuneet h……..n täältä jo ajat sitten.

Britannian tiedusteluviranomaisten mukaan Venäjän sodanjohto on antanut määräyksen ampua rintamalta karkaamista yrittävät sotilaat.

Venäjä on kärsinyt Ukrainan sodassa liikekannallepanon myötä rintamalle komennettujen joukkojen alhaisesta moraalista ja taisteluhaluttomuudesta. Tämän seurauksena Venäjä on alkanut sijoittaa rintamalle niin sanottuja ”estojoukkoja” tai ”sulkuyksiköitä”.

Lukuisten mediatietojen ja sosiaalisessa mediassa kiertävien videoiden mukaan palvelukseen määrätyt venäläissotilaat lähetetään Ukrainaan ilman riittävää koulutusta, ja heiltä puuttuvat asianmukaiset tarvikkeet, ruoka-annokset, aseet ja muut varusteet. Myös johtamisen tason sanotaan olevan huonoa tai olematonta.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)