Verkkouutiset

Sampo Terho ei näe suurta eroa itsensä ja Jussi Halla-ahon välillä

Kansanedustaja Sampo Terhon mukaan jää nähtäväksi, asettuuko europarlamentaarikko Jussi Halla-aho ehdolle.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Perussuomalaisten puheenjohtajaksi pyrkivä eduskuntaryhmän puheenjohtaja Sampo Terho ei näe suuria eroja itsensä ja europarlamentaarikko Jussi Halla-ahon välillä.

– En lähde tekemään Jussi Halla-ahon kanssa mitään suurta eroa. Jätän sen ulkopuolisten arvioitavaksi, mikä meidät erottaa vai erottaako mikään, Terho sanoi tiedotusvälineille.

Eurovaaleissa vuonna 2009 Halla-aho testamenttasi äänensä Terholle, kun häntä itseään ei otettu perussuomalaisten eurovaaliehdokkaaksi. Terho ei kuitenkaan koe olevansa halla-aholainen.

– Kyllä minä olen terholainen, mutta pitää paikkansa, että meillä on tällaista historiaa, ei pelkästään tämä tapaus, hän sanoi.

Terho ja Halla-aho olivat seuraavien eurovaalien jälkeen samaan aikaan Euroopan parlamentissa.

– Yhteistyömme oli erinomaista, Terho kehui.

Terho kehotti kysymään Halla-aholta itseltään, voisiko tämä asettua Terhon tueksi myös puheenjohtajavaalissa.

Terhon mielestä kaikkein tärkeintä on puolueen yhtenäisyys ja kentän yksituumaisuus. Jos Terho tulee valituksi, hän aikoo rakentaa siltoja kaikkiin suuntiin.

– Haluan olla kaikkien puheenjohtaja. Nähtäväksi jää, asettuuko Halla-aho edes itse ehdolle.

Halla-aho kertoi tänään Facebookissa ilmoittavansa tällä viikolla tai viimeistään ensi maanantaina ratkaisustaan perussuomalaisten puheenjohtajakysymykseen. Aiemmin Halla-aho on pitänyt todennäköisenä asettumistaan ehdolle puheenjohtajaksi.

Hallitusohjelma kelpaa Terholle

Terho ei luvannut, että perussuomalaisten maahanmuuttopolitiikka tiukkenisi hänen johdollaan.

– Voi sanoa, että maahanmuutto- ja EU-politiikka tulevat olemaan keskeisinä osina minun ohjelmaani.

Nykyinen hallitusohjelma kelpaa Terholle.

– Ei ole mitään mahdollisuutta eikä kannata kuvitella, että nyt alkaa uusi hallitusneuvottelukierros tai hallitusohjelmakierros. Sen sijaan niistä asioista, joista on sovittu ja jotka ovat meille tärkeitä, on syytä pitää tiukasti kiinni.

Terhon mukaan niitä ovat maahanmuutossa muun muassa perheenyhdistämiskysymykset ja ylipäänsä turvapaikkapoliittisen ohjelman toimeenpaneminen.

Terho sanoi henkilökohtaisesti olevansa Nato-myönteinen ja olleensa sitä jo vuosia. Ennen politiikkaa hän työskenteli puolustushallinnossa.

– Kuitenkin noudatan tietenkin hallitusohjelmaa ja noudatan puolueen linjaa myös tulevana mahdollisena puheenjohtajana.

Terho ei kertonut vielä omaa kantaansa EU-kansanäänestykseen.

– En ota vielä henkilökohtaista kantaa tähän. Pitää paikkaansa, että olen valmis, jos puolue niin päättää, ajamaan sitä linjaa, että me vaadimme seuraavissa eduskuntavaaleissa ja niiden jälkeiselle vaalikaudelle kansanäänestystä Suomen EU-jäsenyydestä samaan tyyliin kuin Iso-Britanniassa on vastikään toteutettu.

Terho sanoi suhtautuvansa nuivasti pakkoon opiskella ruotsin kieltä, ei mahdollisuuteen opiskella ruotsia.

– Pakkoruotsin poistaminen on tunnetusti keskeisin harrastukseni politiikassa, ja tulen tätä harrastusta jatkamaan kaikissa mahdollisissa yhteyksissä.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)