Verkkouutiset

Sampo Terho pyrkii PS:n puheenjohtajaksi

Perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtajalla Sampo Terholla ei ole ministerikokemusta.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

– Olen päättänyt asettua ehdolle perussuomalaisten puheenjohtajaksi, perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtaja Sampo Terho kertoi tänään perussuomalaisten puoluetoimistolla pidetyssä tiedotustilaisuudessa.

Terho on ensimmäisen kauden kansanedustaja Helsingistä.

Sitä ennen hän toimi europarlamentaarikkona vuosina 2011–2015. Terho nousi Euroopan parlamenttiin varasijalta, kun perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soini palasi eduskuntaan.

Terholla ei ole ministerikokemusta. Hän on koulutukseltaan filosofian maisteri ja lukenut pääaineena Suomen historiaa.

Ulkoministeri Timo Soini kertoi eilen sunnuntaina, ettei hän hae enää jatkokautta perussuomalaisten puheenjohtajana Jyväskylän puoluekokouksessa kesäkuussa. Soinilla tulee täyteen 20 vuotta puolueen puheenjohtajana.

Soini ilmaisi kuitenkin halunsa jatkaa ulkoministerinä vaalikauden loppuun asti. Hän sanoi kannattavansa voimakkaasti puolueen jatkamista hallituksessa.

Terho ei luvannut vielä Soinille salkkua

Sampo Terho ei suostunut spekuloimaan etukäteen ministerisalkkujen jaolla eikä sillä, mikä olisi hänelle mieluisa salkku.

– Tulen ottamaan jonkun ministerisalkun ja keskeisen sellaisen, jos minut valitaan puheenjohtajaksi, Terho sanoi.

Terho ei ottanut kantaa siihen, saako Soini jatkaa ulkoministerinä.

– En vielä ilmoita tulevaa salkkujakoa.

Puolustusministeri Jussi Niinistö ja puhemies Maria Lohela välittivät tiedotustilaisuuteen viestinsä, että asettuvat tukemaan Terhoa puheenjohtajaksi.

Sampo Terho kertoi tiedotustilaisuudessa olevansa käytettävissä puolueen presidenttiehdokkaaksi tuli hän valituksi puolueen puheenjohtajaksi tai ei.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)