Nykyistä ansiosidonnaista työttömyysturvaa voivat saada ainoastaan työttömyyskassojen jäsenet. Lehtikuva JAAKKO AVIKAINEN

”Korporatismi voimissaan Suomessa”

Peter Vesterbacka kannustaa edistämään ansiosidonnaisen laajentamista.

Angry Birds -pelistä tunnettu opetuspeliyhtiö Lightneerin brändijohtaja Peter Vesterbacka paheksuu ay-liikkeen vastustusta ansiosidonnaisen työttömyysturvan laajentamiseen.

– Ay-liike (ja EK) vastustaa jyrkästi, Vesterbacka toteaa Twitterissä.

– Korporatismi voimissaan Suomessa.

Hän on jakanut Helsingin Sanomien uutisen, jossa työntekijäjärjestöt SAK, STTK, Akava sekä työnantajajärjestö EK tyrmäävät esityksen.

Keskustelu ansiosidonnaisesta sai alkunsa perjantaina, kun kokoomuksen kansanedustaja Elina Lepomäki kertoi perjantaina kokoomuksen kannattavan työttömyysturvan laajennusta ja kertoi pitävänsä epäoikeudenmukaisena, että nykyisin sitä voivat saada vain työttömyyskassojen jäsenet.

– Jopa kymmenettuhannet lomautetut ovat jääneet ilman ansioturvaa, koska eivät ole ymmärtäneet liittyä työttömyyskassaan. Eihän se näin voi mennä, Lepomäki sanoi.

Ay-liikkeessä ehdotusta on pidetty ”hyökkäyksenä järjestäytymistä vastaan”. Nykyisin ammattiliittojen jäsenyyttä mainostetaan juurikin työttömyyskassan kautta, vaikka työttömyyskassaan voi kuulua myös ilman ammattiliiton jäsenyyttä.

Peter Vesterbackan mukaan ansioturvan laajennusta tulisi edistää. Hän suuntaa kommenttinsa vihreiden puheenjohtaja, sisäministeri Maria Ohisalolle, joka kertoi perjantaina kannattavansa laajennusta. Myös keskustan puheenjohtaja Katri Kulmuni on todennut olevansa samoilla linjoilla.

– Nyt kun oppositio ja hallitus molemmat kannattaa, niin homma tekemistä vaille valmis. Loistavaa! Tekemisen kautta!, Vesterbacka toteaa.

Kommentit

Miksi kommentit eivät näy? »Kommentoinnin säännöt