Katri Kulmuni. LEHTIKUVA / MARKKU ULANDER

Katri Kulmuni Ylellä: Ansiosidonnaista tulisi laajentaa

Keskustajohtajan mukaan asiasta ei voida päättää tällä hallituskaudella.

Keskustan puheenjohtaja Katri Kulmuni kertoo tukevansa ansiosidonnaisen työttömyysturvan ulottamista kaikille.

Aiheesta on keskusteltu kokoomuksen perjantaina julkistaman kannanoton jälkeen. Kansanedustaja Elina Lepomäen (kok.) mukaan viimeistään kuluneen kevään olisi pitänyt herättää siihen, ettei nykyinen järjestelmä ole oikeudenmukainen.

– Jopa kymmenettuhannet lomautetut ovat jääneet ilman ansioturvaa, koska eivät ole ymmärtäneet liittyä työttömyyskassaan. Eihän se näin voi mennä, Lepomäki sanoi.

Katri Kulmunin mukaan kyseessä on ”aika iso oikeudenmukaisuuskysymys”. Hän arvioi koronakevään paljastaneen haavoittuvuuksia yhteiskunnassa.

– On epäoikeudenmukaista, että ihmiset, jotka työskentelevät yhtä paljon, eivät välttämättä saa ansiosidonnaista työttömyysturvaa. Tämä oikeudenmukaisuuskysymys pitäisi aikaa myöten pystyä korjaamaan, Kulmuni sanoo Ylelle.

Hän myöntää, että ratkaisut jäävät vasta seuraavalle hallitukselle. Pääministeri Sanna Marinin (sd.) hallitus on sopinut selvittävänsä asiaa.

Katri Kulmuni kehottaa eduskuntapuolueista koostuvaa, sosiaaliturvauudistusta valmistelevaa ryhmää pohtimaan keinoja ansiosidonnaisen laajentamiseksi kaikille. Hän ei ota kantaa siihen, miten uudistus tulisi myöhemmin toteuttaa.

LUE MYÖS:
Petteri Orpo: Ansiosidonnainen kuuluu kaikille (VU 10.7.2020)

Kommentit

Miksi kommentit eivät näy? »Kommentoinnin säännöt