Verkkouutiset

Iskander-ohjusjärjestelmä. www.mil.ru

Venäjän kerrotaan tuovan Iskander-ohjuksia Suomen rajalle

Toimia kuvataan vastaukseksi Suomen Nato-jäsenyyteen.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Venäläislehti Izvestija kertoo, että Karjalaan on muodostettu uusi itsenäinen ballistisilla Iskander-M-ohjusjärjestelmillä varustettu prikaati.

– Ohjusprikaatin luominen on aiheellinen ratkaisu. Tämä on riittävä vastaus Suomen Nato-jäsenyyteen, Venäjän Itämeren laivaston entinen komentaja, amiraali Vladimir Valujev kommentoi jutussa.

Valujevin mukaan ohjuksilla iskettäisiin tosipaikassa Naton joukkoja vastaan. Nyt hän kuvailee niiden ”vahvistavan sivustaa”.

Toinen sotilasasiantuntija Dmitri Boltenkov uhoaa Iskander-ohjusten toimineen erittäin hyvin ”erikoissotilasoperaatiossa”. Näin virallinen Venäjä nimittää hyökkäyssotaa Ukrainassa.

Boltenkov toistaa artikkelissa Kremlin totuttua sotapropagandaa Suomesta.

– Sota heidän kanssaan loppui 80 vuotta sitten ja he elivät rauhassa ja ystävällismielisesti. Emme miehittäneet heitä, emme pahemmin piinanneet heitä.

Tämän jälkeen suomalaiset päättivät hänen mukaansa ”yllättäen” rikkoa kaikki hyvät naapurussuhteet Venäjään ja liittyä Natoon. Boltenkov toteaa, että nyt suomalaisia on pidettävä silmällä.

Venäläisartikkelissa kehutaan Suomen puolustusvoimien kykyjä ja jatketaan, että maahan saattaisi tulla myös amerikkalaisia ja brittiläisiä joukkoja. Tällä perustellaan Venäjän asevoimien vahvistamista Suomen suunnalla.

Moskova on ilmoittanut jo aiemmin asevoimien rakennemuutoksista, joissa muun muassa muodostetaan uusia joukkoja Suomen rajalle. Verkkouutiset kertoo asiasta alla.

LUE MYÖS:
Tiedustelun raportti varoittaa: Venäjä vahvistaa joukkojaan Suomen lähellä

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)