Verkkouutiset

Saksan hallitus antoi luvan viedä Leopard 2 -panssarivaunuja Ukrainaan. LEHTIKUVA / AFP, AFP / LEHTIKUVA / PATRIK STOLLARZ

Ukrainan presidentti kiittää Saksaa Leopard-päätöksestä

Ulkoministeri kehottaa tarjoamaan mahdollisimman monta vaunua Ukrainalle.

Ukrainan presidentti Volodymyr Zelenskyi kiittää Saksan hallitusta sen päätöksestä lähettää Leopard 2 -panssarivaunuja Ukrainaan.

– Saksan tärkeimmät panssarivaunut, puolustuksen tuen ja koulutustehtävien laajentaminen, vihreä valo kumppaneille vastaavien aseiden toimittamiseen. Kuulin juuri näistä tärkeistä ja ajankohtaisista päätöksistä puhelussa [Saksan liittokansleri] Olaf Scholzin kanssa.

– Vilpittömästi kiitollinen liittokanslerille ja kaikille ystävillemme Saksassa, Zelenskyi toteaa Twitterissä.

Saksan hallitus ilmoitti keskiviikkona, että se lähettää 14 Leopard 2 -taistelupanssarivaunua Ukrainaan. Saksa myöntää lisäksi jälleenvientiluvan muille maille, jotka haluavat lähettää Leopard-vaunuja Ukrainalle.

Ukrainan ulkoministeri Dmytro Kuleba kehottaa muita maita liittymään Leopard-hankkeeseen.

– Joten panssariliitto muodostetaan. Jokainen, joka epäili, että tämä ei voisi tapahtua, näkee nyt: Ukrainalle ja kumppaneille mikään ei ole mahdotonta.

– Kehotan kaikkia uusia kumppaneita, joilla on käytössään Leopard 2 -tankkeja, liittymään liittoumaan ja tarjoamaan mahdollisimman monta niistä. Ne ovat nyt vapaita, Kuleba julisti Twitterissä.

LUE MYÖS:
Puolustusministeri Leopardeista: Suomi mukana avussa

Uusimmat
› Uutissyöte aiheesta

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)