Verkkouutiset

Leopard-panssarivaunu Ruotsin maavoimien järjestämässä Northern Wind 2019 -harjoituksessa Norrbottenissa Pohjois-Ruotsissa 22. maaliskuuta 2019. LEHTIKUVA / MARTTI KAINULAINEN

Puolustusministeri Leopardeista: Suomi mukana avussa

Mikko Savolan mukaan Suomen panos ei voi olla kovin iso tai mittava.

Puolustusministeri Mikko Savolan (kesk.) mukaan Saksan hallituksen päätös lähettää Leopard 2 -taistelupanssarivaunuja Ukrainaan on merkittävä käänne.

– Tämä on hyvä uutinen, odotettu uutinen. Tämä on Saksalta huomattava suunnan muutos, joka mahdollistaa Ukrainan tukemisen entistä raskaammalla puolustusmateriaalilla, Savola totesi tiedotustilaisuudessa.

Saksa päätti keskiviikkona lähettää 14 Leopard-panssarivaunua Ukrainaan. Saksa lupasi myös myöntää jälleenvientiluvat niille kumppanimaille, jotka haluavat toimittaa nopeasti Leopard 2 -tankkeja varastoistaan Ukrainaan.

Mikko Savolan mukaan kansainvälinen yhteistyö Leopardien toimittamiseksi Ukrainaan etenee ja Suomi osallistuu siihen.

– Suomen panos tässä hankkeessa ei voi olla kovin iso tai mittava. Euroopan turvallisuustilanne on hyvin jännitteinen ja meidän on otettava tämä huomioon omissa arvioissamme.

– Emme ole vielä Naton jäsen emmekä voi missään oloissa tinkiä omasta puolustuksestamme, Savola totesi toimittajille.

Puolustusministerin mukaan Leopardien toimittaminen vaatii vaunujen lisäksi myös huoltoa, kunnossapitoa ja koulutusta.

– Olen varma siitä, että Suomi ja muut maat pyrkivät toimimaan Ukrainan tarpeet huomioiden ja mahdollisimman nopeasti.

– Nyt on saavutettu merkittävä käänne, jonka myötä Euroopan maat voivat tukea Ukrainaa entistä voimakkaammin ja Leopard-hanke pääsee liikkeelle.

LUE MYÖS:
Saksan hallitus ilmoitti lähettävänsä Leopardeja Ukrainaan

Uusimmat
› Uutissyöte aiheesta
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)