Verkkouutiset

Petri Honkonen, Riikka Pakarinen, Annika Saarikko, Riikka Pirkkalainen ja Markus Lohi tulosten selvittyä keskustan vaalivalvojaisissa Helsingissä, 2. huhtikuuta 2023., LEHTIKUVA / SEPPO SAMULI

Annika Saarikko: Keskusta kuuluu oppositioon

Puheenjohtajan mukaan vaalitulos osoittaa, että keskustalla ei ole hallitustyöhön vaadittavaa kansan tukea.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Keskustan puheenjohtajan Annika Saarikon mukaan puolueen heikko vaalitulos on osoitus siitä, että keskustan paikka on oppositiossa.

Keskustan kannatus jäi eduskuntavaaleissa 11,3 prosenttiin. Kyseessä on keskustan kaikkien aikojen huonoin vaalitulos eduskuntavaaleissa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

– Takana on kahdeksan vastuun vuotta. Kummankin, keskenään hyvin erilaisen hallituskauden lopputulemana suomalaisten luottamus meihin on laskenut rajusti, Saarikko sanoo keskustan tiedotteessa.

Saarikon mukaan hallitustyöhön ja vaikeisiin päätöksiin vaaditaan kansan tukea.

– Sitä ei nyt ole. Vaalitulos on selvä: Kansa haluaa keskustan oppositioon.

– Eduskuntaryhmämme on pienempi kuin sataan vuoteen. Tämä pysäyttävä tieto velvoittaa meitä valittuja tekemään työmme erityisen hyvin. Kansanliikkeen kohtalo on tietysti eduskuntaryhmää paljon laajemman joukon käsissä. Upea jäsenistömme, vahva kenttäväkemme osoitti voimansa näissäkin vaaleissa.

Hänen mukaansa työ keskustan luottamuksen palauttamiseksi alkaa tänään.

– Tulevien vuosien tehtävä on äänestäjä kerrallaan nostaa keskusta takaisin suureksi puolueeksi. On aika kirkastaa olemassaolomme merkitys. On katsottava tulevaisuuteen. Käpertyä ei saa. Aatteemme periaatteissa ja juurissamme on paljon sellaista, josta nousumme versoo tässäkin ajassa, Saarikko linjaa.

Omaa asemaansa keskustan puheenjohtajana hän kertoo arvioivansa kevään kuluessa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)