Verkkouutiset

Infosodan asiantuntija Venäjä-syytteistä: Kova tarve kiistää tämän kaiken olemassaolo

Saara Jantusen mukaan keskustelu Venäjän infosodasta on leimattu vaaralliseksi.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

– Mikä meteli syntyi kun ns. trollitehdas nousi Suomessa otsikoihin. 2,5v myöhemmin Jenkeissä jaetaan syytteitä, sotatieteen tohtori Saara Jantunen toteaa twitterissä.

Informaatiovaikuttamisen asaintuntija Jantunen on jakanut linkin tästä löytyviin amerikkalaisiin syyteasiakirjoihin. Niissä listatataan amerikkalaisviranomaisten mukaan Yhdysvaltojen presidentinvaaleihin vaikuttamaan pyrkineitä venäläistahoja.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

Syytettyjen joukossa on muun muassa venäläinen Internet Research Agency LLC. Sitä kuvataan ”venäläisorganisaatioksi, joka toimii operaatioissa, joissa sekaannutaaan vaaleihin ja poliittisiin prosesseihin”. Syytteissä nimetään myös esimerkiksi Venäjän presidentti Vladimir Putinin entisenä kokkina tunnettu Jevgeni Prigozhin. Hänen uskotaan vastanneen niin kutsutun Pietarin trollitehtaan pyörittämisestä. Verkkouutiset kertoo vaikutusvaltaiseksi liikemieheksi presidentin tuella nousseen Prigozhinin uskomattoman elämäntarinan tässä.

Saara Jantunen arvostelee suomalaista keskustelua Venäjän verkkovaikuttamisesta.

– Pietarin pulju oli täydessä vauhdissa kun asia nousi Suomessa keskusteluun. Silti täällä oli kova tarve kiistää tämän kaiken olemassaolo, hän toteaa.

– Sen sijaan että asian selvittämistä olisi tuettu, on keskustelu siitä leimattu ei-toivotuksi ja vaaralliseksi. Jopa poliitikkojen suulla, Jantunen jatkaa.

https://twitter.com/saara_ilo/status/964750564352581632

https://twitter.com/saara_ilo/status/964754507191242752

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)