Verkkouutiset

Video näyttää Venäjän tankkien käyvän jo sotaa Syyriassa

Videon perusteella Venäjän joukot ovat sekaantuneet taistelutoimiin Syyriassa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Videopalvelu Youtubeen viime viikon tiistaina ladatulla videolla (alla) näkyy panssarivaunuja ja venäjää puhuvia sotilaita. Sotilaat vaikuttavat osallistuvan taistelutoimiin.

Videosta on uutisoinut muun muassa Daily Beast, jonka mukaan sillä näkyy Venäjän joukkoja taistelemassa Syyrian presidentti Bashar al-Assadin joukkojen rinnalla Latakian alueella. Videon aitoutta ei ole vahvistettu.

Latakiaa pidetään Venäjän Syyrian sotilastoiminnan keskuksena. Satelliittikuvien perusteella Venäjä on aloittanut mittavat rakennustyöt Latakian Bassel al-Assadin lentokentällä.

Kyseessä ei ole ensimmäinen video venäläisistä sotilaista Syyriassa. Verkkouutiset kertoi hiljattain Syyrian hallinnon joukkojen propagandavideosta, jolla näkyy hetken aikaa verrattain uusi venäläinen BTR-82A -panssariajoneuvo. Niin ikään Latakiassa kuvatulla videolla kuuluu myös Venäjäksi annettuja komentoja ja venäjänkielisiä koodinimiä. Video vaikuttaa taistelutilanteessa kuvatulta.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)