Verkkouutiset

Satelliittikuvat näyttävät: Näin Venäjä on tullut Syyriaan

Satelliittikuvien perusteella Syyrian Latakiaan valmistuu kovaa vauhtia suuri lentotukikohta.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Amerikkalainen tiedusteluyhtiö Stratfor on julkaissut twitterissä tuoreita satelliittikuvia (alla) Syyrian Latakiassa sijaitsevasta Bassel al Assadin lentokentästä. Kyseistä kenttää on epäilty Venäjän Syyrian sotilastoiminnan keskukseksi.

Stratfor analysoi kuvia verkkosivuillaan.

Hieman yli viikko sitten otettujen kuvien perusteella kentän alueelle on rakennettu hiljattain uusi lennonjohtotorni ja myös lentokentän kiitoradat on päällystetty uudestaan.

Kiitoratojen viereen on ilmestynyt laivakonttia muistuttavia rakennelmia. Ne ovat todennäköisesti väliaikaisia majoitustiloja kentän henkilöstölle.

Stratforin mukaan kuvat paljastavat koko kentän alueella käynnissä olevan kiivaan rakennustoiminnan. Siellä täällä tehdään maanrakennustöitä ja uusia rakennuksia nousee kovaa tahtia. Kiitoratoja valmistellaan selvästi aiempaa raskaammalle lentokalustolle kuten suurille kuljetuskoneille.

Selvä eskalaatio

Stratfor arvioi Venäjän valmistautuvan siirtämään sotilaskoneita Syyriaan. Laajennettua lentokenttää tarvitaan myös mahdollisten joukkojen siirtämiseen ja ylläpitoon.

”Venäjän on muodostettava kestävä logistinen yhteys ja saatava paikalle joukkoja puolustamaan sitä. Tässä tapauksessa Venäjä aikoo tehdä ilmasillan”, Stratforin arviossa todetaan.

Tiedusteluyhtiön mukaan esimerkiksi hävittäjien ja sotilashelikopterien siirtäminen Syyriaan olisi Venäjältä selvää toiminnan eskaloimista. Aiemmin sen rooli on liittynyt Stratforin mukaan lähinnä varusteiden, varaosien ja aseiden toimittamiseen maan presidentin Bashar al-Assadin joukoille sekä tiedustelu- ja koulutustuen antamiseen.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)