Verkkouutiset

Separatistijoukkojen suosio laskussa – ”18–50-vuotiaat miehet pakkovärvätään”

Itä-Ukrainan separatistit saavat yhä vähemmän tukea paikallisväestöltä, Ukrainan turvallisuusneuvosto kertoo.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Turvallisuusneuvoston tiedotteen mukaan Itä-Ukrainassa operoivat ”palkkasotilaat” ovat menettämässä paikallisten asukkaiden tuen ja pyrkivät täyttämään rivejään väkipakolla.

Turvallisuusneuvoston tiedottaja Andrei Lysenko kertoi sunnuntaina, että esimerkiksi Luhanskin lähistöllä sijaitsevassa yli 110 000 asukkaan Altševskissa toimivat taistelijat ovat julistaneet alueella yleisen liikekannallepanon.

”18–50-vuotiaat miehet pakkovärvätään armeijaan. Palkkasotilaat ovat myös asettaneet voimaan sotatilan ja ulkonaliikkumiskiellon, joka on voimassa iltakymmenestä aamukuuteen”, Lysenko totesi.

Taistelut jatkuvat

Turvallisuusneuvoston mukaan Itä-Ukrainassa taistellaan edelleen Minskin rauhansopimuksesta huolimatta. Ukrainan armeijan joukot ovat joutuneet hyökkäysten kohteiksi etenkin Donetskin lentokentän liepeillä ja Debaltseven ja Štšastjan kaupunkien alueilla.

Andrei Lysenko kertoi, että myös jo pitkään separatistien hyökkäysten kohteena olleen Mariupolin satamakaupungin lähellä sijatsevalla Talakivkan alueella koettiin useita kapinallisten iskuja.

Armeija ei ole kuitenkaan kärsinyt tappioita sunnuntaiaamun ja maanantai-iltapäivän välisenä aikana.

Lysenkon mukaan Venäjän joukot ovat jatkaneet tiedustelutoimintaa Ukrainan ja Venäjän välisellä raja-alueella. Venäläisjoukkojen kerrotaan myös saaneen vahvistuksia etenkin Krimillä.

”Venäläisjoukkojen siirrot Krimillä jatkuvat. (Ukrainan armeijan) Chongarin tarkistuspistettä vastapäätä Krimin puolella on havaittu noin 300 sotilaan leiri”, Lysenko totesi.

Lysenkon mukaan Venäjä on myös siirtänyt kymmeniä panssari- ja huoltoajoneuvoja Kertšistä aivan Ukrainan ja Krimin välisellä raja-alueella sijaitsevaan Džankoihin.

Ukrainan presidentin Petro Poroshenkon neuvonantaja Sergei Kunitsin totesi viime viikolla antamassaan haastattelussa Krimin venäläisjoukkojen muodostavan merkittävän sotilaallisen uhkan Ukrainalle.

Hänen mukaansa niemimaalta uhkaa jo loppua sähkö ja vesi. Talvella tilanteen odotetaan pahenevan entisestään.

Kunitsin ei nähnyt Venäjällä muita vaihtoehtoja kuin hyökkääminen syvälle Ukrainaan ja huoltoreittien turvaaminen tai luovuttaminen ja Krimiltä poistuminen.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)