Verkkouutiset

Krimiltä uhkaa loppua vesi ja sähkö – ”Venäjän on joko hyökättävä mantereelle tai luovutettava”

Ukrainan presidentti Petro Poroshenkon neuvonantajan Sergei Kunitsinin mukaan Krimistä on tullut sotilaallinen uhka Ukrainalle.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Sergei Kunitsin kutsui Krimiä maanantaina Shuster LIVE-ohjelman haastattelussa strategiseksi sotilaalliseksi uhkaksi Ukrainalle, Ukrajinska Pravda kertoo Euromaidanpressin käännöksen mukaan.

”Krimin makeanveden varannot riittävät enää puoleksitoista kuukaudeksi eivätkä Kertsinsalmen sääolot salli tällä hetkellä elintärkeiden tarvikkeiden kuljetusta Krimille riittävissä määrin. Pian salmi jäätyy täysin”, Kunitsin totesi.

Kunitsin muistutti, että Krim on lisäksi riippuvainen mantereesta sähköntuotannonkin suhteen.

Energia-alan konsulttiyritys IHS Ceraa siteeraavan NDTV:n mukaan Krimillä tuotetaan vain 16 prosenttia siellä käytettävästä sähköstä. Loppu tulee Ukrainasta. Esimerkiksi syyskuun alussa ukrainalainen sähköntoimittaja katkaisi virran ja monet Krimin suurimmista kaupungeista olivat pimeinä useita tunteja.

Talven tulo lisännee sähköntarvetta entisestään.

”Tällä hetkellä tilanne on sellainen, että Venäjän on joko palautettava Krim takaisin meille tai sitten hyökättävä mantereelle Khersonin Oblastiin ja edettävä aina Kahovkan kaupunkiin asti.”

Kunitsinin mukaan Ukrainan olisi valmistauduttava tilanteen kärjistymiseen ja vahvistettava puolustustaan alueella.

”Venäjä on tuonut 5 000 sotilasta ja tusinoittain lentokoneita ja helikoptereita Krimin ja Khersonin alueen väliselle rajalle Perekop-Armjanskiin.”

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)