USA:n ISIS-metsästäjät iskivät - vaarallinen terroristi kiinni

Presidentti Barack Obaman hallinto päätti Iskuryhmän lähettämisestä Pohjois-Irakiin viime vuonna.

  • Isiksen järjestämä paraati Rakkan kaupungissa.

    ()

Yhdysvaltain erikoisjoukoista koostuva tärkeitä kohdehenkilöitä metsästävä iskuryhmä sieppasi ensimmäisen Isis-terroristinsa Pohjois-Irakissa, kertoo CNN.

Iskuryhmä asettui asemiin Pohjois-Irakiin ja Pohjois-Syyriaan vuoden alussa. Verkkouutiset kertoi asiasta tässä.

CNN:n haastattelemien yhdysvaltalaisvirkamiesten mukaan amerikkalaisjoukot kuulustelevat kiinniotettua terroristia ennen kuin hänet luovutetaan Irakin viranomaisille.

Presidentti Barack Obaman hallinto päätti Iskuryhmän lähettämisestä sen jälkeen, kun puolustus- ja tiedusteluvirkailijat olivat varoittaneet Isiksen verkoston kasvavan sitä vastaan taistelevaa liittoumaa nopeammin. Verkkouutiset kertoi asiasta tässä.

Iskuryhmä toimii erikoisoperaatioiden esikunta JSOCin (Joint Special Operations Command) alaisuudessa. Iskuryhmän tarkoituksena on vahingoittaa niin kutsutun Islamilaisen valtion suosiota tuhoamalla sen johtajat ja keräämällä jokaisessa iskussa tiedustelutietoa, jotta Isiksen toimia voidaan estää yhä enemmän.

JSOCin alaisuudessa toimii useita eri eliittiyksiköitä, ja organisaatio vastaa kohdehenkilöiden etsimisestä Irakissa ja Syyriassa. Iskuryhmän vahvuus on noin 200 sotilasta

Iskuryhmä suoritti kiinnioton ensimmäisessä operaatiossaan kerättyään ensin viikkojen ajan tiedustelutietoa.

Iskuryhmä jatkaa toimintaansa käyttäen keräämäänsä uutta tietoa hyväkseen.

Arvoisa kommentoija, kunnioitathan hyviä tapoja. Terävä kritiikki on sallittua. Henkilökohtaiset tai kansanryhmien solvaukset ja ihmisarvon loukkaukset poistamme. Voimasanojen käyttöä tai alatyyliä kohtaan meillä on nollatoleranssi. Emme voi myöskään julkaista ulkopuolisia linkkejä. Pysy asiassa.