Verkkouutiset

ISIS saa peräänsä USA:n kovimmat erikoisjoukot – ”haluamme heidän pelkäävän”

USA alkaa jahdata Isistä uuden erikoisjoukoista koostuvan iskuryhmän avulla.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Presidentti Barack Obaman hallinto lähettää Yhdysvaltain erikoisjoukoista koostuvan tärkeitä kohdehenkilöitä metsästävän iskuryhmän Pohjois-Irakiin.

Iskuryhmän lähettämisestä päätettiin sen jälkeen, kun puolustus- ja tiedusteluvirkailijat olivat varoittaneet Isiksen verkoston kasvavan sitä vastaan taistelevaa liittoumaa nopeammin, kertovat The Daily Beastin haastattelemat virkamiehet.

Iskuryhmä toimii erikoisoperaatioiden esikunta JSOCin (Joint Special Operations Command) alaisuudessa. Iskuryhmän tarkoituksena on vahingoittaa niin kutsutun Islamilaisen valtion suosiota tuhoamalla sen johtajat ja kerätä jokaisessa iskussa tiedustelutietoa, jotta Isiksen toimia voidaan estää yhä enemmän.

JSOCin alaisuudessa toimii useita eri eliittiyksiköitä, ja organisaatio vastaa kohdehenkilöiden etsimisestä Irakissa ja Syyriassa. Vanhemman sotilasvirkailijan mukaan alueelle saatetaan lähettää myös erillisiä erikoisjoukkojen yksiköitä.

JSOCin alaisen iskuryhmän vahvuus on noin 200 sotilasta. Ryhmän tukikohta on Pohjois-Irakissa. Iskuryhmä toimii yhteistyössä Pohjois-Syyriaan lähetettävien erikoisjoukkojen neuvonantajien kanssa. Noin 50 neuvonantajan on tarkoitus kouluttaa paikallisia joukkoja Pohjois-Syyriassa.

Yhdysvaltojen puolustusministeri Ash Carterin mukaan tavoitteena on valaa pelkoa jihadisteihin.

– Tämä toimii kaikille varoituksena Syyriassa. Ei voi tietää, kuka tulee yöllä ikkunasta sisään. Haluamme, että Isiksen johdolla ja seuraajilla on juuri tällainen tunne, Carter sanoi tiistaina puhuessaan kongressille.

Ash Carter ja puolustushaarakomentajien neuvoston puheenjohtaja (Chairman of the Joint Chiefs of Staff), kenraali Joseph Dunford kertoivat kongressille tiistaina, että JSOCin alainen uusi iskuryhmä alkaa suorittaa iskuja ja panttivankien pelastustehtäviä Irakissa ja Syyriassa.

Presidentti Obama lupasi Isiksen vastaisen sodan alettua, että Irakiin ja Syyriaan ei lähetettäisi maajoukkoja taistelutehtäviin. Kongressille tiistaina annettu ilmoitus viittaa kuitenkin siihen, että amerikkalaisjoukot saattavat pian olla etulinjassa taistelemassa terroristeja vastaan.

USA on lähettänyt Irakiin yhteensä 3 500 sotilasta koulutustehtäviin. USA johtaa myös kokoamaansa liittoumaa, joka tekee ilmaiskuja Isistä vastaan. Irakissa ja Syyriassa on ollut pieni joukko JSOCin jäseniä siitä lähtien, kun Isiksen vastainen sota alkoi.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)