Verkkouutiset

Valtiovarainministeri Stubb: Puolustusvoimien toiminta turvataan

Valtiovarainministeri Alexander Stubbin mukaan hallitus aikoo pitää kiinni parlamentaarisesti sovituista puolustusmäärärahoista.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Entinen puolustusministeri, RKP:n puheenjohtaja Carl Haglund syytti eilen hallitusta harhautuksesta ja silmänkääntötempusta hallitusohjelman tiedonannossa eduskunnassa.

Haglundin mukaan hallituksen kaavamaiset leikkaukset tulevat koskemaan myös puolustushallintoa ja käytännössä puolustushallinnon kehysbudjetti pienenee huolimatta hallituksen lupauksista.

Valtiovarainministeri Alexander Stubb (kok.) vastasi Haglundille, että toimintamenosäästöjä ei ole vielä jyvitetty ministeriöiden välille.

– Kyllä me pidämme kiinni tästä parlamentaarisen ryhmän rahoitusehdotuksesta ja Puolustusvoimien toiminta turvataan, Stubb sanoi eilen eduskuntakeskustelussa.

Stubbin mukaan hallitus seuraa parlamentaarisen selvitysryhmän loppuraporttia, ja puolustushallinnon määrärahat ovat 45, 69, 92, 110 ja 130 miljoonaa euroa vuosille 2016, 2017, 2018, 2019 ja 2020.

Myös pääministeri Juha Sipilän (kesk.) mukaan sisäinen ja ulkoinen turvallisuus ovat ainoat plusmerkkiset rivit listassamme.

– Näihin tulee lisää rahaa, ja kaikilta muilta hallinnonaloilta lähtee pois, Sipilä sanoi.

Haglundin mielestä valtiovarainministeri Stubbin ja puolustusministeri Jussi Niinistön (ps.) puheet olivat täysin erilaisia, joten oikea tieto ei selvinnyt. Niinistön mukaan vaarana on, että tällä vaalikaudella materiaalinen taso paranee, mutta toiminnallinen puoli ei.

– Pidän hyvänä, jos te ette ole vielä jyvittäneet niitä kustannuksia puolustusvoimille, joten pidän tätä ministeri Stubbin lausuntoa lupauksena, ja pannaan se korvan taakse, Haglund sanoi.

Verkkouutisille Haglund sanoi tänään keskiviikkona, että hänen käsityksensä mukaan toimintamenosäästöt on jo jyvitetty ministeriöiden välille.

– Hyvä, jos hallituksella on valmiutta arvioida asiaa uudelleen, Haglund totesi.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)