Verkkouutiset

Puolustusministeri Jussi Niinistö hallituksen silmänkääntötempusta: ”On totta”

Puolustusministeri Jussi Niinistö myöntää, että toisella kädellä puolustusvoimille annetaan lisää rahaa ja toisella kädellä otetaan pois.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Entinen puolustusministeri, RKP:n puheenjohtaja Carl Haglund ihmetteli hallitusohjelman tiedonannossa eduskunnassa hallituksen silmänkääntötemppua.

Haglund totesi hallituksen väittäneen, että maanpuolustukseen annetaan lisää rahaa. Hän sanoi entisenä puolustusministerinä epäilevänsä asiaa, koska hallitusohjelmassa mainitut teknisten kehysten muutokset merkitsevät sitä, että puolustusvoimien määrärahat jatkavat laskuaan tällä vaalikaudella.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

– Kaavamaiset leikkaukset tulevat nyt koskemaan myös puolustushallintoa. Käytännössä vaikuttaa siltä, että puolustushallinnon kehysbudjetti pienenee teidän lupauksistanne huolimatta, Haglund sanoi.

Puolustusministeri Jussi Niinistö (ps.) varmisti, että Haglund tarkoitti silmänkääntötempulla sitä, että hallitus toisella kädellä antaa ja toisella kädellä ottaa puolustusvoimilta.

Niinistö sanoi, että on totta, että Sipilän hallituksen ohjelmassa parlamentaarisesti sovittu määrärahojen lisäys on tarkoitettu lähinnä materiaalihankintoihin, mutta puolustushallintoon kohdistuva toimintamenojen leikkaus aiheuttaa ongelmia. Niinistön mukaan toimintamenojen leikkaus saattaa tarkoittaa sitä, että esimerkiksi reserviläisten kertausharjoituksia ja varusmiesten maastovuorokausia ei voida lisätä.

– Vaarana on, että tällä vaalikaudella materiaalinen taso paranee, mutta toiminnallinen puoli ei. Ei ainakaan riittävästi. Tämä vaara on otettava vakavasti, Niinistö sanoi.

Haglund kiitti Niinistöä rehellisestä vastauksesta ja halusi tietää, tiesivätkö pääministeri Juha Sipilä (kesk.) ja valtiovarainministeri Alexander Stubb (kok.) asiasta vai oliko kyse tietoisesta harhautuksesta. Haglund muistutti, että parlamentaarisesti on sovittu, että puolustusmäärärajoja lisätään.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)