Verkkouutiset

KT: Aito paikallinen sopiminen edellyttää osapuolten todellista päätösvaltaa

Kuntatyönantajien työmarkkinajohtaja Markku Jalonen pitää hallituksen tuoretta linjausta paikallisesta sopimisesta hyvänä tiekarttana edetä neuvotteluissa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Kuntatyönantajien työmarkkinajohtajan Markku Jalosen mielestä hallituksen tuore linjaus antaa työmarkkinaosapuolille raamit edetä paikallisen sopimisen edistämisessä parhaillaan käytävissä yhteiskuntasopimusneuvotteluissa.

Vastuu on nyt Jalosen mukaan aivan oikein työmarkkinaosapuolilla, kun hallitus haluaa edistää lainsäädännöllä paikallista sopimista ensisijaisesti työ- ja virkaehtosopimusten kautta.

Hän muistuttaa, että kunta-ala on edelläkävijä paikallisessa sopimisessa, sillä sen sopimukset suovat laajat mahdollisuudet tehdä paikallisia sopimuksia.

Jalonen pitää työpaikkojen ja palveluiden turvaamisen kannalta tärkeänä, että työnantajalle turvataan mahdollisuus taloudelliseen tilanteeseen sopeutettuun paikalliseen sopimiseen. 

– Aito paikallinen sopiminen edellyttää, että todellinen päätösvalta paikallisen sopimisen hyväksymisestä on paikallisilla osapuolilla, Jalonen korostaa tiedotteessaan.

Lue myös:

Hallitus taipui paikallisessa sopimisessa

Näin hallitus linjasi paikallisesta sopimisesta

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)