Verkkouutiset

Krista Kiuru: Hallituksen liikennepolitiikka vie väärään suuntaan

Oppositioedustajan mukaan nykyhallituksen politiikan suunta on "totaalisen väärä".
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Kansanedustaja, entinen viestintäministeri Krista Kiuru (sd.) ihmettelee Juha Sipilän (kesk.) hallituksen liikennepoliittisia linjauksia. Hänen mukaansa hallitus vie Suomea väärään suuntaan ja kummastelee sen ”yhtiöittämisvimmaa”.

Krista Kiurun mukaan teiden, rautateiden ja vesiväylien yhtiöittäminen tarkoittaisi sitä, että liikenneyhteydet maakunnissa vaarantuisivat. Hänen mukaansa Sipilän keskusta puhuu keskittämistä vastaan, mutta todellisuudessa Sipilä tukee ministeri Anne Bernerin (kesk.) keskittämispolitiikkaa.

Juha Sipilä sanoi lauantaina Jyväskylässä, että toivoo avointa keskustelua liikennekaaresta sekä mahdollisesta yhtiöittämisestä, jonka mahdollisuuksia on alettu nyt selvittää.

Krista Kiuru kysyy, onko pääministeri Sipilällä todella keskustan puoluevaltuuston tuki takanaan.

– Mikään puolue ei puhunut ennen vaaleja, että Suomen tiet, rautatiet ja vesiväylät yhtiöitetään. Kuka tämän idean on keksinyt? Eniten tässä ihmetyttää se, että aluepolitiikasta tunnettu Keskusta ajaa pääministeri Sipilän ja liikenneministeri Bernerin johdolla muutoksia, joilla vaarannetaan maakuntien liikenneyhteydet, hän kummastelee.

Kiuru muistuttaa, että kyseessä ei ole ensimmäinen kerta tällä hallituskaudella, kun keskusta ajaa maakunnille tuhoisaa liikennepolitiikkaa.

– Viime syksynä liikenneministeri Berner törttöili junaliikenteen kanssa. Se oli valtava isku maakunnille. Nyt maakuntien liikenneyhteyksiä heikennetään entisestään ja asialla on jälleen keskustalaiset ministerit, hän sanoo.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)