Verkkouutiset

Pääministeri Sipilä: Leikkaukset tuntuvat pahalta sisuskaluissa asti

Juha Sipilän mukaan hallituksen tavoitteena oli tehdä kipeät ratkaisut ensimmäisen vuoden aikana.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Keskustan puheenjohtaja, pääministeri Juha Sipilä kertoo, että kulunut vuosi ja hallituksen tekemät leikkaukset ovat tuntuneet ”sisuskaluissa asti pahalta”.

Hänen mukaansa tavoite oli saada kipeät säästöpäätökset ja isojen reformien päälinjaukset tehtyä ensimmäisen vuoden aikana. Nyt kun ne on tehty, hän keskittyy työllisyyden parantamiseen

Sipilä puhui keskustan puoluevaltuuston kokouksessa Jyväskylässä lauantaina ja otti kantaa erityisesti viime viikkoina keskustelua herättäneisiin hankkeisiin. Pääministeri kertoi toivovansa avointa keskustelua muun muassa lausunnoille lähteneestä liikennekaaresta sekä Infra Oy:sta.

– Parhaillaan teemme selvitystä, olisiko esimerkiksi Infra Oy:n kaltainen toimija Suomessa mahdollinen, mitkä olisivat sen hyödyt ja haitat. Kyseessä on selvitys, joka on laaja ja huolellinen. Toivon siitä avointa keskustelua. Liikennekaari lähti puolestaan lausunnoille. Lausuntokierroksen jälkeen hallitus muodostaa asiasta kantansa, hän sanoi.

Sipilän mukaan puolue on sitoutunut siihen, että joukkoliikenteen ja taksin kulku turvataan koko maassa myös tulevaisuudessa.

Pääministeri nosti puheessaan esiin myös sosiaali- ja terveydenhuollon tietojärjestelmien yhtenäistämisen.

– Meidän pitää uskaltaa jäädyttää nykyjärjestelmien kehittäminen ja oikeasti rakentaa seuraavan kahden ja puolen vuoden aikana kansallisen palveluväylän ja yhteisen potilastietojärjestelmän päälle kansallinen tietojärjestelmäarkkitehtuuri, johon voidaan liittää uusia, erilaisia palveluja sovitun rajapinnan kautta. Yhtään tietojärjestelmähankintaa, joka ei ole yhteensopiva tämän järjestelmän rajapinnan kanssa, ei kannata nyt tehdä, hän huomautti puheessaan.

Sipilän mukaan kaiken tulisi olla valmiina tammikuussa 2019, jolloin uudistus astuu voimaan.

– Ainakin alkuvaiheessa tässä voisi olla myös uuden valtionyhtiön paikka, hän totesi.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)