Jorma Vuorio. LEHTIKUVA / RONI REKOMAA

Ylijohtaja vastaa: Harva edes tuntee turvapaikkaprosessia

Jorma Vuorio kehottaa lukemaan maatietoraportteja.

– Monet toistelevat nyt, että ”turvapaikkaprosessi on rikki”, vaikka harva heistä edes tuntee itse prosessia, sisäministeriön maahanmuutto-osaston ylijohtaja Jorma Vuorio tviittaa.

– Sama koskee maatietoa. Merkittävien lähtömaiden maatietoraportit ovat luettavissa #MIGRIn (maahanmuuttovirasto) sivuilla. Kannattaa lukea, hän jatkaa.

Vuorio kommentoi vihreiden lainsäädäntösihteerin Aino Pennasen Helsingin Sanomien haastattelua. Pennanen kritisoi jutussa Suomen turvapaikkapolitiikkaa ja selitti lentokoneprotestinsa syitä.

Aino Pennanen havaitsi poliisin saattaman henkilön 31. heinäkuuta Finnairin lähdössä olevalla lennolla, oletti, että kyseessä oli pakkopalautettava turvapaikanhakija, nousi protestiksi seisomaan ja kieltäytyi noudattamasta koneen kapteenin käskyjä. Poliisi kutsuttiin paikalle. Pennanen yllytti myös muita matkustajia estämään koneen lähtöä. Poliisi poisti lopulta Pennasen koneesta.

Itä-Uudenmaan poliisi tutkii asiaa rikosnimikkeillä ilmailurikkomus ja haitanteko virkamiehelle. Rikosnimikkeet saattavat tarkentua esitutkinnan aikana.

Kommentit

Miksi kommentit eivät näy? »Kommentoinnin säännöt