Verkkouutiset

Tarjottimet ovat katoamassa kouluruokailusta. LEHTIKUVA / VESA MOILANEN

Yle: Koulu poisti tarjottimet ruokailusta, roiskeita siivotaan nyt lattialta

Opetushallituksen mukaan mitään valtakunnallista suositusta asiasta ei ole.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Yhä useampi koulu on poistanut kouluruokailusta tarjottimet, koska niiden pesemiseen kuluu vettä, kemikaaleja ja energiaa. Yle kertoo, että esimerkiksi Pohjois-Karjalassa usean kunnan kouluruokailuista vastaava Polkka on ryhtynyt poistamaan tarjottimia pysyvästi ympäristösyistä.

Seurauksena hälinä on lisääntynyt ruokalassa, kun linjastolle on tehtävä useampi vierailu, kerrotaan Ylelle joensuulaisesta Nepenmäen koulusta. Osa oppilaista kokee käytännön niin hankalaksi, että on tuonut kouluun omat tarjottimet.

Joensuun yhteiskoulun lukiolla muutosta seurannut ruokapalveluvastaava Tiina Varvi kertoo, että ruokaa kuluu tarjotinten poistuttua vähemmän, mutta myös hävikkiä syntyy vähemmän. Siivottavaa ruokalaan on tullut lisää, kun linjasto, pöydät ja lattiat saavat roiskeita osakseen.

Opetushallituksen opetusneuvos Marjaana Mannisen mukaan mitään valtakunnallista suositusta tarjotinten poistolle ei ole. Hän muistuttaa, että ruokailulle on oltava riittävästi aikaa ja myös veden saannista muiden ruokajuomien ohella on huolehdittava.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)