Paavo Arhinmäki. LEHTIKUVA / JYRKI NIKKILÄ

Vihreät iloitsee ”koulutussatsauksista” – Paavo Arhinmäeltä kuitti

Helsingin kaupunki perui osan koulutukseen kohdistuvista leikkauksista.

Helsingin kaupunki peruu osan kaavailemistaan koulutusleikkauksista. Asiasta on päättänyt kaupungin kasvatus- ja koulutuslautakunta. Vihreiden kansanedustaja ja kaupunginvaltuutettu Emma Kari iloitsee päätöksestä, ja sanoo, että Helsinki korottaa koulutuksen määrärahoja.

– Helsingissä päätettiin äsken Vihreiden esityksestä, että koulutukseen satsataan 17,5 miljoonaa euroa lisää vielä tänä vuonna, jotta säästöjä peruskouluihin ei tehdä ja voimme vastata koronan aiheuttamaan lisätuen tarpeeseen, Kari kirjoittaa Twitterissä.

Kari tulkitsee, että koulutuksen rahoitus on nyt turvattu.

Helsingin pormestari Jan Vapaavuori (kok.) ehdotti viime vuonna 48 miljoonan euron leikkausta kasvatuksen ja koulutuksen toimialaan tälle vuodelle. Valtuuston käsittelyssä leikkaus kutistui 22 miljoonaan euroon. Yhteensä kasvatukseen ja koulutukseen Helsinki käyttää vajaat 1,3 miljardia euroa.

Kansanedustaja ja kaupunginvaltuutettu Paavo Arhinmäki (vas.) kehuu lautakunnan päätöstä, mutta kiinnittää huomiota Emma Karin tekstin muotoiluun.

– Ihmettelen kahta asiaa: Miten vihreät ensin neljä kuukautta väittää, ettei mitään leikkauksia tehty, ja nyt juhlitte niiden perumista. Tämänkin jälkeen koulutukseen jää leikkauksia.

Arhinmäki viittaa siihen, että joulukuussa kaupungin budjetti hyväksyttiin, koska kokoomus, vihreät ja SDP kannattivat sitä. Vasemmistoliitto vastusti päätöstä ja moitti kolmea muuta puoluetta siitä, että ne hyväksyivät koulutusleikkaukset.

 

Kommentit

Miksi kommentit eivät näy? »Kommentoinnin säännöt