Verkkouutiset

SDP:n kansanedustaja Johan Kvarnström eduskunnan täysistunnossa 23. huhtikuuta 2024., LEHTIKUVA / EMMI KORHONEN

SDP haluaa hallituksen luopuvan sote-järjestöjen leikkauksista

Johan Kvarnströmin mukaan hallitus pönkittää yksityistä terveysbisnestä ja heikentää sote-alan koulutusta.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

– Hallitus on ajanut hyvinvointialueet niin ahtaalle, että jopa Uudenmaan ainoa Vauvamyönteinen sairaala -sertifikaatin saanut synnytysosasto Lohjalla on lakkautusuhan alla, vaikka siellä hoidetaan yli tuhat synnytystä vuodessa, totesi kansanedustaja Johan Kvarnström SDP:n ryhmäpuheenvuorossa tiistain välikysymyskeskustelussa sairaaloiden alasajosta.

Kvarnströmin mukaan hallitus pelästyi sairaalaverkon alasajosta noussutta meteliä, ja kaikkein pahin skenaario keskussairaaloiden kovasta karsimisesta ei näytä toteutuvan.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

– Mutta onhan tämäkin pahaa: yöpäivystys perustasolla lakkautetaan Kouvolassa, Jämsässä, Varkaudessa, Iisalmessa ja Raahessa ensi vuoden loppuun mennessä.

Edustaja muistutti, että kehysriihessä päätettiin satojen miljoonien heikennyksistä niin lääkäriin pääsyyn kuin sosiaalihuoltoon, henkilöstömitoitukseen, asiakasmaksuihin sekä sote-järjestöjen rahoitukseen.

– Eli suuria leikkauksia juuri niihin arjen tärkeisiin perustason palveluihin, joilla voidaan ehkäistä ja helpottaa erikoissairaanhoidon tai vaikkapa raskaampien lastensuojelun palveluiden tarvetta, Kvarnström sanoi.

– Samalla hallitus pönkittää yksityistä terveysbisnestä sekä heikentää sote-alan kouluttautumismahdollisuuksia, hän jatkoi.

Kvarnströmin mukaan sosialidemokraatit tietävät talouden vakavan tilanteen ja olisivat valmiita vahvistamaan julkista taloutta, mutta toisenlaisilla arvovalinnoilla.

– Me emme ajaisi alas julkisia sote-palveluita. Ihmisten kurjistamisen sijaan jokaisen on saatava tarpeidensa mukaiset lähipalvelut. Tästä me pidämme kiinni.

– Me emme ajaisi sairaalaverkkoa alas, vaan me tekisimme valintoja, joilla ihmiset pääsevät aiemmin hoitoon, jotta terveysongelmat eivät pahenisi, hän jatkoi.

Lisäksi Kvarnström esitti vuokrafirmojen käytön suitsimista ja esitti olutveron alentamisen perumista.

– Emmekä tukisi yksityistä terveysbisnestä korottamalla tarpeettomasti kela-korvauksia, hän totesi.

– Hallituksen on myös luovuttava hoitotakuun romuttamisesta ja sote-järjestöihin suunnatuista leikkauksista, edustaja jatkoi.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)