Verkkouutiset

Sotilaslähteet: Venäjällä 1 700 sotilasta Syyriassa

Venäläislehti kertoo Syyriaan saapuneen jo 1 700 Venäjän asevoimien sotilasta.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Venäläinen sotilaslähde kertoo Kommersantille Venäjän armeijan siirtäneen kaikkiaan jo 1 700 sotilasta Tartuksen satamakaupunkiin Syyrian Välimeren rannikolla.

Venäjällä on kaupungissa melko vaatimaton laivastotukikohta, jota se kutsuu virallisesti laivaston täydennys- ja huoltopisteeksi. Aivan viime aikoihin asti paikkaa on tiettävästi miehittänyt vain kourallinen miehiä. Asiasta uutisoi Meduza.

Kommersantin lähteen mukaan Tartuksen tukikohtaa on nyt alettu kehittää. Sotilaiden kerrotaan muun muassa korjaavan sotilassataman laitureita. Toinen lähde Venäjän asevoimien esikunnasta vahvistaa lehdelle, että tukikohtaa kehitetään parhaillaan. Hän sanoo, ettei Venäjän armeija ole sekaantunut Syyrian konfliktiin.

Venäjän kasvavasta sotilastoiminnasta Syyriassa on kiertänyt runsaasti tietoja mediassa viime viikkona. Useat diplomaattilähteet ovat myös vahvistaneet Venäjän siirtäneen joukkoja Syyriaan.

Amerikkalainen tiedusteluyhtiö Stratfor julkaisi lisäksi hiljattain satelliittikuvia Syyrian Latakiassa sijaitsevasta Bassel al Assadin lentokentästä. Kyseistä kenttää on epäilty Venäjän Syyrian sotilastoiminnan keskukseksi. Startforin analyysin mukaan kentällä on tehty kattavia rakennus- ja parannustöitä. Stratfor uskoo, että kenttää valmistellaan raskaille kuljetuslennoille.

Venäläisten sotilaiden on myös väitetty osallistuneen taisteluihin Syyrian presidentti Bashar al-Assadin joukkojen puolella.

Gazeta kertoi viime viikolla useiden venäläissotilaiden ottaneen yhteyttä ihmisoikeusaktivisteihin ja väittäneet saaneensa salaisia määräyksiä komennuksesta Syyriaan.

Neljä nimettömänä pysytellyttä sotilasta kertoi Gazetalle 20 miehen saaneen määräyksen lähteä Syyrian Latakiaan. Kaupunki on presidentti al-Assadin joukkojen hallussa. Venäjä on lentänyt sinne viime aikoina useita avustuslentoja.

Kaikki Syyriaan määrätyt ovat miesten mukaan olleet sopimussotilaita eivätkä varusmiehiä. Sotilaat kertovat, että lähtijät oli pidetty pimennossa komennuksen kohteesta aivan viime hetkeen asti. Miehille oli tiedotettu matkasta vasta päivä ennen lähtöä. Sotilaiden omaiset pitävät komennusta lainvastaisena.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)