Verkkouutiset

Venäjän sotilaille salaisia määräyksiä: “lähdette kuumaan paikkaan”

Venäläismedian mukaan Venäjän armeijan sotilaita määrätään kaikessa hiljaisuudessa Syyriaan.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Useat venäläissotilaat ovat ottaneet yhteyttä ihmisoikeusaktivisteihin ja väittäneet saaneensa salaisia määräyksiä komennuksesta Syyriaan, Radio Free Europe kertoo.

Venäläinen Gazeta haastatteli perjantaina neljää nimettömänä pysyttelevää sotilasta Novorossiiskin satamakaupungissa Mustallamerellä. Sotilaat kertoivat 20 miehen saaneen määräyksen lähteä Syyrian Latakiaan. Kaupunki on Syyrian presidentti Bashar al-Assadin joukkojen hallussa. Venäjä on lentänyt sinne viime aikoina useita avustuslentoja.

”Emme halua lähteä Syyriaan. Emme halua kuolla siellä”, Aleksei-nimellä esiintynyt sotilas toteaa Gazetalle.

Kaikki Syyriaan määrätyt ovat miesten mukaan olleet sopimussotilaita eivätkä varusmiehiä. Sotilaat kertovat, että lähtijät oli pidetty pimennossa komennuksen kohteesta aivan viime hetkeen asti. Miehille oli tiedotettu matkasta vasta päivä ennen lähtöä.

Kremlin ihmisoikeusneuvoston jäsen Sergei Krivenko kertoo BBC:lle sotilaiden ja heidän vanhempiensa valittaneen, että Syyriaan lähtijöille oli ilmoitettu vain, että heidät ”lähetetään kuumaan paikkaan”. Muodollista käskyä ei väitetysti tullut koskaan. Sotilaiden omaisten mukaan komennus on lainvastainen.

Venäjän presidentti Vladimir Putinin tiedottajan Dmitri Peskovin mukaan ihmisoikeusneuvosto ei ole ottanut asiaa esille Venäjän johdon kanssa. Hän kuitenkin totesi olevansa tietoinen mediassa esitetyistä väitteistä.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)