Verkkouutiset

Kreikka järjestää kansanäänestyksen velkojen takaisinmaksusta

Kreikan pääministeri Alexis Tsipras ilmoitti kansanäänestyksestä Kreikan hallituksen kieltäydyttyä ulkomaisten lainoittajien viimeisimmästä tarjouksesta lainaneuvotteluissa Brysselissä.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Kreikan pääministeri Alexis Tsipras on ilmoittanut, että Kreikka järjestää kansanäänestyksen velkojen takaisinmaksusta ulkomaisille velkojille. Äänestys pidetään 5. heinäkuuta.

Kreikan hallitus hylkäsi lainoittajien uusimman tarjouksen Brysselissä lainaneuvotteluissa perjantaina.

Uuden ehdotuksen mukaan Kreikan nykyistä tukipakettia olisi pidennetty viidellä kuukaudella. Lisäksi tukisummaa olisi kasvatettu 15,5 miljardiin euroon ja 1,8 miljardia euroa summasta olisi ollut käytettävissä heti.

Tsipraksen mukaan ehdotus oli ”nöyryyttävä ja kestämätön”.

– Nämä ehdotukset, jotka selvästi loukkaavat eurooppalaisia sääntöjä, tasa-arvoa ja ihmisten perusoikeutta tehdä työtä osoittavat, että joidenkin osallistujien ja instituutioiden pyrkimys ei ole löytää kaikille osapuolille mahdollinen sopimus, vaan mahdollisesti kokonaisen kansakunnan nöyryyttäminen, Tsipras totesi.

Saksan liittokansleri Angela Merkel painosti Kreikan hallitusta vastaanottamaan tarjouksen, joka hänen mukaansa oli ”poikkeuksellisen antelias”.

Jos Kreikka ei kykene maksamaan velkojaan, se saattaa erota eurosta. Sillä saattaisi olla vakavia seurauksia muun Euroopan ja koko maailman taloudelle.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)