Verkkouutiset

Pohjois-Korean ohjus luultua vaarallisempi: Tämä yksityiskohta jäi huomaamatta

Uusi mannertenvälinen ohjus saattaakin olla luultua kehittyneempi.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Pohjois-Koreassa juhlittiin tällä viikolla onnistunutta ohjuskoetta, joka herätti maailmalla huolestuneita reaktioita. Kokeesta julkaistu kuvamateriaali näyttäisi kuitenkin paljastavan uuden mannertenvälisen ohjuksen olevan jopa luultua kehittyneempi, kertoo Business Insider.

Ohjuksen kärki on kiinteän sijaan nimittäin ontto, mikä mahdollistaa periaatteessa niin monikärkiohjuksen, kuin ohjusta suojaavien vastatoimienkin käytön. Molemmat asettavat suurempia haasteita torjuntatoimille. Tyypillinen vastatoimi voisi olla esimerkiksi ilmapallojen laukaisu torjuntajärjestelmän sekoittamiseksi kohteestaan.

Aseiden leviämisen estämiseen erikoistuneen tutkimuslaitoksen tutkijan mukaan ei ole merkkejä, että Pohjois-Korea pystyisi tekemään vielä tarpeeksi pieniä ydinkärkiä, mutta mahdolliset vastatoimet saattaisivat tehdä Yhdysvaltain ohjuspuolustuksen lähes hyödyttömäksi.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)