Verkkouutiset

Eurooppaa varoitetaan yli kolmesta miljoonasta uudesta tulijasta

Eurooppa-neuvoston puheenjohtaja Donald Tusk varoittaa uudesta siirtolaisaallosta.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Donald Tuskin mukaan yli kolme miljoonaa syyrialaista saattaa paeta Eurooppaan, mikäli presidentti Bashar al-Assadin hallinto selviää voittoisana maan sisällissodasta.

Tusk viittaa turkkilaisarvioihin, joiden perusteella Syyrian Aleppossa ja sen lähialueilla on miljoonia mahdollisia lähtijöitä. Hän tapasi maanantaina Turkin presidentti Recep Tayyip Erdoganin.

Tuskin mukaan al-Assadin voitto on entistä todennäköisempi Venäjän ja Iranin antaman avun ansiosta. Hän toteaa se johtavan ”uuteen siirtolaisaaltoon”.

”Miljoonat potentiaaliset pakolaiset haaveilevat tänä päivänä Euroopasta. He eivät tule vain Syyriasta, vaan myös Afrikasta, Afganistanista, Pakistanista, Irakista ja muualta. Helposta pääsystä Eurooppaan ja ulkorajojen puutteesta on tullut magneetti, joka houkuttelee heitä tänne”, Tusk totesi tiistaina Wall Street Journalin mukaan.

Tusk korosti, ettei muu maailma aio auttaa Eurooppaa.

”Alamme pikku hiljaa todistaa uudenlaista poliittista painostusta. Jotkut kutsuvat sitä jopa eräänlaiseksi hybridisodaksi. Siinä siirtolaisaalloista on tullut työkalu ja ase, jota käytetään naapureita vastaan. Tämä vaatii meiltä erityistä herkkyyttä ja vastuullisuutta”, Tusk sanoi.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)