Verkkouutiset

Paljastuiko Putinin salainen tytär vahingossa?

Venäjällä pohditaan, onko media paljastanut presidentti Vladimir Putinin salaisen tyttären henkilöllisyyden.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Venäläinen journalisti Oleg Kashin julkaisi viime tammikuussa verkkosivuillaan uutisjutun Venäjän presidentti Vladimir Putinin salaisesta tyttärestä, kertoo uutistoimisto Global Voices.

Uutisen mukaan kyseessä on Katerina Tikhonova, joka työskentelee Moskovassa Innopraktika Foundation johtajana. Pian sen jälkeen venäläinen RBC-televisiokanava teki laajan jutun Tikhonovan kehitysprojektista Moskovan valtionyliopistolla.

Lisäksi Putinin perhettä lähellä olevien, nimettöminä pysyttelevien lähteiden kerrottiin vahvistaneen Reutersille ja Bloombergille, että hän on Putinin tytär.

Uutistoimisto Interfax julkaisi viime viikolla Tikhonovan haastattelun, jossa hän kertoi projektistaan. Interfax ei kuitenkaan kysynyt, onko Tikhonova presidentti Putinin tytär.

Interfaxin verkkotoimituksen johtaja Juri Pogorely näytti tarjoavan viime perjantaina lisävahvistuksen sille, että Tikhonova todellakin on Putinin tytär ja että se on yleisesti tunnettu salaisuus.

Pogorely kävi Facebookissa keskustelun Vedomosti-lehden toimituspäällikkö Tatiana Lysovan ja RBC:n päätoimittaja Elizaveta Osetinskajan kanssa. Lysova ja Osetinskaja kritisoivat Interfaxin tekemää haastattelua Tikhonovasta:

Juri Pogorely: ”Liza, antaako Putin tytär teille usein haastatteluita? Hän antoi meille haastattelun seuraavilla ehdoilla: haastattelun pitää koskea ainoastaan Moskovan valtionyliopistoa eikä kuvia saa ottaa. Se sopi meille.”

Tatiana Lysova: ”Ja koko juttu tehtiin kirjallisena sähköpostitse, siltä se näyttää.”

Elizaveta Osetinskaya: “Miksi et maininnut tekstissäsi, kuka haastateltava on?”

Juri Pogorely: ”Tania, minä ymmärrän, että sinä ja Liza olisitte käskeneet hänen häipyä. Mutta koska olemme uutistoimisto, me päätimme, että se olisi kiinnostavaa laajalle lukijapiirillemme.”

Tatiana Lysova: No, Putinin tyttären haastattelu olisi ollut vieläkin kiinnostavampi laajalle lukijapiirille.”

Juri Pogorely: ”Tarkoitan uutistoimiston lukijoita. Älä unohda, että meidän verkkosivumme on ainoastaan jäävuoren huippu. Teidän verkkosivunne sen sijaan ovat kokonaisia jäävuoria.”

Tatiana Lysova: ”Mutta julkaistiinko tämä ainoastaan verkkosivuilla? Vai lähetettiinkö se myös tilaajillenne?”

Juri Pogorely: ”Tämä juttu oli tarkoitettu erityisesti tilaajillemme. He tietävät kuka Putinin tytär on.”

Venäjän media on tulkinnut Pogorelyn viimeistä kommenttia tunnustuksena sille, että Tikhonova on Putinin tytär.

Dozhd-television päätoimittaja Ilja Klishin vaati Pogorelyltä tarkennusta tämän kommentteihin. Pogorely kuitenkin kiisti tuntevansa Tikhonovan isän ja väitti puhuneensa hätäillen ja epätarkasti.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)