Liikenne- ja viestintäministeri Timo Harakka. LEHTIKUVA / JUSSI NUKARI

Timo Harakka vastaa IL:ssä: Ikävää ja paikkansapitämätöntä

Kansanedustajat epäilevät ministerin johtaneen eduskuntaa harhaan.

Liikenne- ja viestintäministeri Timo Harakka (sd.) on kommentoinut Iltalehdelle autojen romutuspalkkiosta syntynyttä sotkua.

Eduskunnan liikenne- ja viestintävaliokunta haluaa selvittää, miten liikenne- ja viestintäministeriö sekä Traficom päätyivät antamaan ristiriitaista tietoa autojen romutuspalkkioista. Erityisesti liikenne- ja viestintävaliokunnan kokoomusjäsenet ovat kritisoineet kovasanaisesti ministeri Harakan toimintaa.

Verkkouutiset kertoi 12.2.2021 ja 20.2.2021 miten osa kansanedustajista epäilee ministeri Harakan johtaneen eduskuntaa harhaan.

– Herää kysymys, onko ministeri Harakka antanut eduskunnalle harhaanjohtavaa tietoa, kansanedustaja Matias Marttinen (kok.) sanoi.

Harakka ei niele kansanedustajien syytöksiä.

– Edustajien vihjailu on ikävää ja paikkansapitämätöntä, Harakka totesi.

– Tärkeintä on, että Traficom saisi vastattua ihmisten huoliin ja korjattua tilanteen nopeasti.

Valiokunta haluaa selvittää, kuka antoi romutuspalkkiolaista tulkintaohjeen, jonka mukaan 2000 euron palkkioita voisi saada useamman kuin yhden auton romutuksesta. Harakan mukaan tulkinnan teki Liikenne- ja viestintävirasto Traficom, ei liikenne- ja viestintäministeriö. Kuitenkin myös ministeriöstä annettiin sama tulkintaohje.

Iltalehden tietojen mukaan valiokunta olisikin kutsumassa kuultavaksi ministeriön ja Traficomin edustajien lisäksi myös ministeri Harakan.

 

Kommentit

Miksi kommentit eivät näy? »Kommentoinnin säännöt