Verkkouutiset

Joe Biden Valkoisessa talossa tänään. Yhteensä 95 miljardin dollarin paketti sisältää tukea Ukrainan lisäksi myös Israeliin ja Taiwanille sekä humanitaarista apua muun muassa Gazaan. AFP / LEHTIKUVA / JIM WATSON

Apupaketin allekirjoittanut Joe Biden: Toimitukset Ukrainaan alkaneet

Ukraina saa ammuksia, joista sillä on ollut kova pula.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Yhdysvaltain presidentti Joe Biden on allekirjoittanut Ukrainan 61 miljardin dollarin apupaketin, jonka senaatti hyväksyi tiistaina.

Biden sanoi CNN:n mukaan, että sotatarvikkeiden toimitukset Ukrainaan alkavat ”muutaman lähitunnin aikana”, ja ne sisältävät ilmapuolustuskalustoa, ammuksia tykistö- ja raketinheitinjärjestelmiin sekä panssaroituja ajoneuvoja.

Biden myös nosti esiin mutkikkaan ja pitkällisen prosessin, jonka apupaketin saaminen läpi edustajainhuoneesta ja senaatista vaati.

– Se oli vaikea tie. Sen olisi pitänyt olla helpompaa. Sen (avun) olisi pitänyt olla perillä aiemmin. Mutta lopulta teimme sen, minkä Amerikka aina tekee: nousimme tilanteen tasalle yhtenäisinä ja saimme sen hoidettua, Biden sanoi.

Puheessaan Biden kehui ukrainalaisten kykyä ja rohkeutta puolustautua uskomattomaksi, ja huomautti, että Venäjän miehittämistä alueista on saatu takaisin yli puolet. Biden kuitenkin totesi, että vastassa on voima, jolla on sekä halua että kykyä voittaa sota, ja sitä ei tule unohtaa.

LUE MYÖS:
Tutkija USA:n apupaketista: Rintamalla tapahtuu käänne

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)