X
SULJE MAINOS
Lapsiasiavaltuutettu Tuomas Kurttila. LEHTIKUVA / MARTTI KAINULAINEN

Lapsiasiavaltuutettu estää kriittiset kommentoijat Twitterissä

Käyttäjän estäminen Twitterissä saattaa olla virkavirhe.

SDP:n eduskuntavaaliehdokkaaksi asettuneen lapsiasiavaltuutetun Tuomas Kurttilan toiminta sosiaalisessa mediassa herättää ihmetystä. Kurttila on estänyt häntä kritisoineita käyttäjiä Twitterissä.

Lapsiasiavaltuutettu Tuomas Kurttila kirjotti Twitterissä odottavansa toimenpiteitä rokotekattavuuden vahvistamiseksi eikä juhlallisia vetoomuksia. Hänen mukaansa ongelma-alueet on paikallistettava, vanhemmat kontaktoitava ja rokotteet ulotettava koteihin.

– Minä puolestani odotan lapsiasiainvaltuutetulta vähemmän narsistisia, vaalityöltä haiskahtavia kannanottoja – olipa kyseessä rokotukset tai lapset yleensä, entinen eduskunnan valiokuntaneuvos ja RAY:n hallintojohtaja Alpo Rivinoja kirjoitti Twitterissä ja jakoi Kurttilan kannanoton.

Entinen lapsiasiavaltuutettu Maria Kaisa Aula kysyi Alpo Rivinojalta, blokeerasiko Tuomas Kurttila hänet Twitterissä tämän kommentin jälkeen.

– Näin pääsi käymään, Alpo Rivinoja vastasi.

– Minusta varsinainen uutinen on kuitenkin se, että nykyinen lapsiasiavaltuutettu blokeeraa entisen lapsiasiavaltuutetun. Luulisi erityisesti virkamiehellä olevan korkean kynnyksen takana, Rivinoja jatkoi.

Maria Kaisa Aula on entinen lapsiasiavaluutettu, jonka nykyinen lapsiasiavaltuutettu Tuomas Kurttila blokkasi eli esti Twitterissä.

Aula kertoo kysyneensä, miten Kurttilan mielestä lapsiasiavaltuutetun riippumattomuus ja SDP:n kansanedustajaehdokkuus sopivat yhteen ja eikö Kurttilan pitäisi jäädä pois virasta.

Twitter-keskustelussa Juha Muilu kertoo kysyneensä eduskunnan oikeusasiamiehen kantaa asiasta.

– Hänen tulkintansa oli, että jos virassa oleva henkilö käyttää kyseistä tiliä viran viestintään (twiittaa työasioita), blokkaaminen on virkavirhe koska rikkoo julkisuuslakia. Pyysi tekemään kantelun jos käy näin, Juha Muilu kertoo.

Maria Kaisa Aula vastaa, että asia ei ole hänelle henkilökohtaisesti sellainen ongelma, että hän vaivaisi sillä oikeusasiamiestä.

Aula on keskustan entinen kansanedustaja ja Väestöliiton nykyinen puheenjohtaja.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt