Virustestausta Los Angelesin lähettyvillä. LEHTIKUVA / AFP Robyn Beck

Kova vastaus koronajuhliin: Sähköt poikki asunnoista

Los Angelesin pormestari vaatii loppua tartuntoja vauhdittaville kokoontumisille.

Los Angelesin demokraattipormestari Eric Garcetti on koventanut luvattomista juhlista ja muista kokoontumisista annettavia rangaistuksia.

Kalifornian osavaltiossa on kamppailtu viime viikot koronaviruksen nopeaa leviämistä vastaan. Covid-19-tapauksia on vahvistettu jo yli 533 000 kappaletta.

Pormestari ilmoitti, että kaupungille on annettu valtuudet katkaista sähköt ja vedenjakelu kaikista kiinteistöistä, jotka järjestävät luvattomia tapahtumia pandemian aikana. Linjaus koskee sekä yksityisasuntoja että yrityksiä.

– Jos Los Angelesin poliisilaitos havaitsee perjantaista lähtien suuria ja toistuvasti järjestettäviä kokoontumisia, aloittavat he prosessin [sähkön ja vedenjakelun] lopettamiseksi 48 tunnin kuluessa, Eric Garcetti sanoi tiedotustilaisuudessa.

Piirikunta on kieltänyt kriisin johdosta kaikenkokoiset perhetapahtumat ja muut juhlat. Myös konferenssien kaltaiset tapahtumat on peruttu.

Los Angelesin piirikunnan terveysjohtaja Barbara Ferrerin mukaan epidemiatilanne vaikuttaa viime päivinä tasaantuneen. Baarien sulkemisella ja sisätiloissa tapahtuvan ruokailun kieltämisellä arvioidaan olleen erityisen suuri vaikutus.

The Wall Street Journal -lehden haastattelemat asiantuntijat selittävät viruksen räjähdystä rajoitusten liian nopealla purkamisella. Tartuntaketjujen seuraaminen ja riittävän testaustason ylläpitäminen osoittautui mahdottomaksi jo kesäkuussa.

Kommentit

Miksi kommentit eivät näy? »Kommentoinnin säännöt