Verkkouutiset

Timo Soini näkee terroriteoilla vakavia vaikutuksia: ”Toivottavasti pakolaissopimus ei ole vaarassa”

Ulkoministeri Timo Soinin (ps.) mukaan maanantain terroriteot vaikuttavat ilmapiiriin Euroopassa ja näkyvät hybridivaikutuksina ja propagandana.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

– Sekä Tukin tapaus että Berliini ovat sellaisia asioita, jotka iskevät paitsi näihin yhteiskuntiin, hyvin lyhyellä aikavälillä myös meihin. Informaatiovaikutus tulee saman tien, Timo Soini sanoi tiistaina eduskunnassa.

Sillä on Soinin mukaan vaikutusta maan sisäisiin tilanteisiin, propagandaan ja vaaleihin, ja näkyy esimerkiksi liikkeelle laitettuna disinformaationa.

– Saksa Euroopan suurin ja merkittävin maa. Se mitä heijastuksia tapahtumilla on Saksan vaaleihin ja vaalituksilla vaikutusta elämään ylipäänsä, Soini sanoo.

Hän muistuttaa, että gallupit ovat menneet järjestään viime aikoina pieleen esimerkiksi Brexit-kansanäänestyksen ja Donald Trumpin presidentiksi valinnan kohdalla.

– Kyllä minä veikkaan, että näillä terroriteoilla on selviä vaikutuksia myös vaalitulokseen [Saksassa], Soini sanoi.

Ulkoministerin mukaan Ankarassa tapahtunut Venäjän Turkin-suurlähettilään murha tarkoittaa Turkin ja Venäjän välistä kiristymistä.

– Turkin sisäinen tilanne kiristyy. Sillä on varmasti heijastusvaikutuksia turvapaikka- ja pakolaisasioihin. Toivottavasti [pakolais]sopimus ei ole vaarassa, Soini sanoi.

Soini totesi pitävänsä maanantain terroritekojen seurauksia valtavina ja vakavina paikkoina sen suhteen, minkälaisessa Euroopassa eletään.

Ulkoministerin mukaan yksi osa terrorismin ”kamalaa logiikkaa” on se, että länsimaiden tilanne kärjistyy ja yhteiskuntien sisällä aletaan taistella keskenään.

– Avoimen demokraattisen yhteiskunnan on jatkettava toimintaa, Soini sanoi.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)