Verkkouutiset

Suomalaisten halussa nostaa puolustusrahoja historiallinen harppaus

MTS:n tutkimuksen mukaan yli puolet suomalaisista korottaisi puolustusmäärärahoja, kun viime vuonna näin ajatteli kolmannes.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Suomalaisten halukkuudessa nostaa puolustusmäärärahoja on tapahtunut iso liikahdus. Maanpuolustustiedotuksen suunnittelukunnan tuoreen tutkimuksen mukaan 56 prosenttia suomalaisista haluaisi nostaa puolustusmäärärahoja, kun viime vuonna näin ajatteli 32 prosenttia vastaajista.

Puolustusmäärärahoja olisi valmis vähentämään nyt kuusi prosenttia suomalaisista, kun viime vuonna vastaava luku oli 14 prosenttia.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

Puolustusmäärärahat pitäisi ennallaan 36 prosenttia vastaajista, kun viimevuotisessa kyselyssä tätä mieltä oli 51 prosenttia.

MTS:n tutkimushistoriassa puolustusmäärärahojen kannatus on nyt historiallisen korkealla. Ainoastaan vuoden 1970 kyselyssä määrärahojen nostoa kannatti niin ikään 56 prosenttia suomalaisista. Muutoin määrärahojen noston kannattajia on ollut aina alle puolet vastaajista.

Tutkimusta varten haastateltiin noin tuhat henkilöä. Haastattelut tehtiin 26.9. – 12.10.2014. Tutkimuksen virhemarginaali on 3,2 prosenttiyksikköä suuntaansa.

Lue myös: MTS:n tutkimus: Nato-jäsenyyden kannatus pomppasi ennätyslukemiin

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)