Verkkouutiset

Paavo Arhinmäki kertoi ministeriauton vieneen kilometrien päivittäisen liikunnan

Kulttuuri- ja urheiluministeri Paavo Arhinmäen mukaan ministeriksi tullessa häneltä poistui työmatkaliikunta.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Eduskunta aloitti keskiviikkona ajankohtaiskeskustelun liikunnan ja urheilun edistämisestä. Kulttuuri- ja urheiluministeri Paavo Arhinmäki (vas.) vastasi ensimmäiselle puhujalle Leena Harkimolle (kok.).

– Poliitikot monesti sanovat, että älkää tehkö niin kuin minä teen, vaan niin kuin minä sanon. Kun on kysymys liikunnasta ja arkiliikunnasta, se koskettaa erityisen paljon ministereitä, Paavo Arhinmäki sanoi.

Hän kertoi päässeensä tänään päivällä viettämään ”mukavan hetken”, kun hallituksen EU-ministerivaliokunta loppui oletettua aikaisemmin. Ministeri oli rauhassa kävellyt Helsingin keskustan läpi ja tehnyt ”pienen lenkinkin, kun aikaa oli”.

– Tämä on niitä asioita joita todella kaipaa, joka on osa tätä keskustelua, vaikka monelle liikunta-sanasta tulee ensimmäisenä mieleen olympialaiset ja huippu-urheilu, mutta paljon oleellisempaa on kuinka paljon pystymme arjessa liikkumaan, hän sanoi.

Myöhemmässä yhteydessä Arhinmäki puhui sen isosta merkityksestä, että ”yksityisautoilun sijaan valitsee polkupyörän, kävelyn tai joukkoliikenteen”.

– Olen joskus laskenut, kun tulin valituksi ministeriksi, en tule enää kävellen metroasemalle, aja metrolla eduskuntaan ja kävele tänne – siinä on useita kilometrejä päivässä ihan normaalia hyötyliikuntaa pois, Paavo Arhinmäki sanoi.

– Eli miten saadaan työnantajat kannustamaan työntekijöitä kannustamaan autosta polkupyörään, kävelemiseen, joukkoliikenteeseen. Tämä on valtavan suuri asia, hän jatkoi

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)