X
SULJE MAINOS

IL: Neljät villasukat vuodessa neulonut ilmiannettiin verottajalle

Lähipiiriin myydyt leivonnaisetkin ovat veronalaista ansiotuloa.

Iltalehti listasi aiemmin pikkupalkkioita, jotka ovat verotettavaa tuloa, vaikka moni ei sitä tiedä. Verottajalle tulee ilmoittaa esimerkiksi luokkaretkikeräys, kaverin renkaiden vaihto, pullojen kerääminen, joulupukki- ja lapsenvahtikeikat, tipit, työpaikkapalkinnot sekä myydyt leivonnaiset.

Nyt IL on julkaissut lukijoiden kysymyksiä ja kommentteja asiasta. Nimimerkki kertoo, että hänet ilmiannettiin verottajalle siitä, että hän neuloo niin paljon sukkia.

”No täytyy sanoa, että kyllähän se varmaan työllistävältä vaikuttaa, kun neulon ne noin neljät sukat vuodessa. Reumaatikolla se on hidasta. Voihan se näyttää siltä, että on aina jotain työn alla. Omalle perheelle vain neulon”, nimimerkki toteaa.

Sosiaalisessa mediassa, kirpputoreilla tai lähipiirissäkin myydyt villasukat ja muut käsityöt ovat veronalaista ansiotuloa, vaikka niillä ei elantoaan tienaisikaan.

”Tämä on ihan normaalia veronalaista ansiotuloa, joka lasketaan yhteen kaikkien muiden tulojen kanssa”, verohallinnon ylitarkastaja Petri Manninen sanoo IL:lle.

Käsitöiden myynnille ei ole minimimäärää eli yksienkin villasukkien myyminen on ilmoitettava. Lanka- ja muut tarvikekulut voi vähentää verotuksessa.

”Jos toiminta on ihan pienimuotoista, se katsotaan harrastustoiminnaksi ja varsinaista tappiota siitä ei vahvisteta. Jos tulee miinustulos, se lisätään seuraavan vuoden verotukseen ja sen saa vähentää seuraavien vuosien sukanmyyntitulosta”, ylitarkastaja Manninen toteaa.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt