Ylilääkärin mukaan koronatartunnan riski on suurempi vapaa-ajalla kuin koulussa. LEHTIKUVA / VESA MOILANEN

Helsingin peruskouluissa alle 20 jatkotartuntaa syksyllä

Ylilääkärin mukaan oppilaiden väliset tartunnat ovat hyvin harvinaisia.

Helsingin kaupungin epidemiologisen toiminnan ylilääkärin Sanna Isosompin mukaan Helsingin peruskouluissa on tapahtunut hyvin vähän koronatartuntoja.

– Oppilaiden väliset tartunnat ovat hyvin harvinaisia, aivan yksittäisiä, Sanna Isosomppi kertoo Verkkouutisille sähköpostitse.

Isosompin mukaan jatkotartuntoja on ollut Helsingin peruskouluissa yhteensä alle 20 kappaletta koko syksynä. Jatkotartunnalla tarkoitetaan sitä, että tartunta on tapahtunut koulussa. Lukumäärässä ovat mukana sekä aikuiset että lapset ja nuoret.

Viime viikolla Helsingin peruskouluissa tilastoitiin 37 koronatartuntaa. Edellisellä viikolla tartuntojen määrä oli 14. Tartuntojen määrä on yli 2,5-kertaistunut viikossa.

– Kysymys on hyvin pienistä tartuntamääristä, ja on tarkoituksenmukaisempaa puhua numeroista kuin prosenteista, Isosomppi toteaa.

Ylilääkäri tähdentää, että tartuntamäärä ei tarkoita sitä, että tartunnat olisivat peräisin koulusta.

– Tartunnan riski on suurempi vapaa-ajalla kuin koulussa. Pääosin tartunnat ovat muualla kuin koulussa tapahtuneita, tavallisimpina sama talous tai muu sosiaalinen kontakti, Isosomppi kertoo.

Osassa tapauksista tartunnan lähde jää kuitenkin epäselväksi.

LUE MYÖS:

THL:n Mika Salminen: Koulu ei ole erityisen altis paikka tartunnalle
Helsingin peruskouluissa viikossa lähes tuhat altistumista

Kommentit

Miksi kommentit eivät näy? »Kommentoinnin säännöt