Kaupungin mukaan kaikki altistuneet on määrätty karanteeniin. LEHTIKUVA/VESA MOILANEN

Helsingin peruskouluissa viikossa lähes tuhat altistumista

Koronatartuntojen määrä on yli 2,5-kertaistunut edelliseen viikkoon nähden.

Helsingin peruskouluissa koronatartunnat ovat selvässä kasvussa.

Helsingin kaupungin tänään keskiviikkona julkaisemien tuoreiden tietojen mukaan Helsingin peruskouluissa todettiin 37 koronatartuntaa ja 961 altistumista viime viikolla eli 2.-8. marraskuuta.

Tartuntojen ja altistumisten määrä on kasvanut selvästi edellisestä viikosta. Viikolla 26.10.-1.11. tartuntojen määrä oli 14 ja altistumisten määrä 587.

Tartuntojen määrä on yli 2,5-kertaistunut viikon aikana. Kun lokakuun viimeisellä viikolla tartuntoja oli yksi tai kaksi koulua kohti, niin marraskuun ensimmäisellä viikolla koulukohtaisia tartuntoja oli useampia.

Eniten tartuntoja oli Malmin peruskoulussa, jossa todettiin kuusi tartuntaa. Arabian ja Puistopolun peruskoulussa sekä Vallilan ala-asteella tartuntoja oli kolme. Muissa kouluissa tartuntoja oli yksi tai kaksi.

Kaiken kaikkiaan altistumisia oli 19 eri peruskoulussa, kun viikkoa aiemmin niitä oli 13 peruskoulussa.

Päiväkodeissa tartuntojen ja altistusten määrä laski

Lukioissa, oppilaitoksissa ja korkeakouluissa tartuntojen määrä ei ole kasvanut merkittävästi. Tartuntoja oli viime viikolla 26, kun niitä edellisellä viikolla oli 24.

Helsingin kielilukiossa tartuntoja oli viisi ja Helsingin aikuislukiossa kolme. Muissa oppilaitoksissa yksi tai kaksi.

Altistumisia oli noin 330, mutta neljässä oppilaitoksessa altistuneiden jäljitys on vielä kesken. Edellisellä viikolla altistuneita oli noin 513. Muutamassa oppilaitoksessa altistuneiden määräksi on ilmoitettu alle viisi tarkan luvun sijaan.

Päiväkodeissa tartuntoja oli viime viikolla kuusi ja edellisellä viikolla viisi. Altistumisten määrä on laskenut viikossa 127:stä 76:een.

Altistumis- ja tartuntaluvuissa ovat mukana lapset, koululaiset, opiskelijat ja henkilöstö, eli luvuissa ei ole eritelty sitä, ovatko tartunnan saaneet henkilöstöön kuuluvia vai lapsia tai oppilaita. Altistuneet on määrätty karanteeniin.

Pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmä suositteli tällä viikolla peruskoulujen koko henkilöstölle kasvomaskien käyttöä työssä.

Kommentit

Miksi kommentit eivät näy? »Kommentoinnin säännöt