Verkkouutiset

AL: Trafi ei hyväksy vetureihin varoitusvaloja – ”kuljettajat altistuisivat vilkutukselle”

Liikenteen turvallisuusvirasto Trafi ei anna lupaa vetureiden varoitusvilkuille.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Aamulehti kertoo 20 vuotta ambulanssia ajaneesta palomies Jukka Heinosesta, joka on järkyttynyt tuhoisista tasoristeysturmista. Heinonen on esittänyt risteystä lähestyvän veturin näkymisen parantamista veturiin asennettavalla vilkkuvalla varoitusvalolla.

Veturin vilkkuvaloon vaaditaan Trafin lupa. VR:n mukaan Trafi ei ole antanut lupaa edes ratapihakäytössä oleville vetureille.

Trafin johtava asiantuntija Kirsi Pajunen sanoo AL:ssa, että EU-tason esteitä asialle ei ole. Hänen mukaansa asiassa tulee ottaa huomioon myös veturinkuljettaja.

”Tienkäyttäjä näkee vilkkuvan valon vain lyhytaikaisesti, mutta veturinkuljettajat altistuisivat vilkutukselle jatkuvasti esimerkiksi ratapihalla, jossa vilkkuvalo heijastuisi erilaisista pinnoista ja talvella lumihangesta”, Trafin Pajunen sanoo.

Jukka Heinonen ihmettelee Trafin selitystä. Hänen mielestään varoitusvilkun voisi laittaa päälle tasoristeystä lähestyttäessä ja ottaa risteyksen jälkeen pois päältä.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)