Verkkouutiset

Venäjän puolustusministeriö julkaisi kuvan uuden dronen tuhoamisesta. Russian MoD

Ukraina toi merelle aseen, jota ei ole kellään muulla – ”Merkittävä askel”

Ilmatorjuntakyvyillä varustettu miehittämätön alus tulee asiantuntijan mukaan vaikuttamaan merisodankäynnin kehitykseen.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Merisodankäynnin asiantuntija H.I. Sutton pitää Ukrainan asevoimien ilmatorjuntaohjuksilla varustettua meridronea merkittävänä kykynä. Hän huomauttaa Naval Newsin analyysissään, ettei vastaavaa alusta ole vielä käytössä missään muualla.

Sutton arvioi, että ukrainalainen asejärjestelmä tulee panemaan merisodankäyntiä uusiksi. Hän kuvailee alusta merkittäväksi askeleeksi meridronejen kehityksessä.

Ukraina on tehnyt erilaisilla miehittämättömillä pommialuksilla useita menestyksekkäitä iskuja Venäjän sotalaivoja vastaan Mustallamerellä. Dronet ovat kuitenkin olleet varsin alttiita etenkin helikoptereille ja lentokoneille. Pommiveneillä ei ole ollut käytännössä mitään puolustuskeinoa esimerkiksi konekivääriampujalla varustetulle helikopterille.

Kahdella neuvostovalmisteisella R-73-ilmataisteluohjuksella varustetun dronen olemassaolo vahvistui, kun Venäjän puolustusministeriö julkaisi toukokuun alussa videomateriaalia helikopterista jahtaamassa uudenlaista miehittämätöntä alusta. Video päättyi aluksen pysäyttämiseen ja tuhoamiseen. H.I. Sutton on julkaissut droonista alla näkyvän havainnekuvan.

– Ohjukset tarjoavat dronelle jonkinasteisen kyvyn suojata itseään. Alus pystyy nyt puolustautumaan Venäjän helikoptereilta ja lentokoneilta, Sutton sanoo.

Hänen mukaansa yksi tai kaksi tällaista dronea osana suurempaa pommiveneiden laivuetta voisi jo vaikuttaa Venäjän haluun yrittää pysäyttää niitä.

Sutton arvioi, että tällaisia droneja voitaisiin käyttää myös Krimin tukikohdista käsin operoivien venäläiskoneiden väijyttämiseen, kun ne nousevat tai laskeutuvat. Asiantuntijan mukaan tällaisesta on jo kantautunut aihetodisteita.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)