Verkkouutiset

Vuokrasopimus sitoo molempia osapuolia. LEHTIKUVA / VESA MOILANEN

Talsa: Tämä voi yllättää asunnon vuokraamisessa

Sopimus voi syntyä ennen asiakirjan allekirjoittamista.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Vuokrasopimuksen syntyminen ei aina edellytä varsinaisen vuokrasopimuksen allekirjoittamista. Sopimus voi syntyä jo tarjouksesta ja hyväksyvästä vastauksesta. Asiasta kirjoittaa Taloussanomat.

Suomen vuokranantajien lakiasiainjohtajan Tarik Ahsanullahin mukaan kyseessä on jokakesäinen ilmiö. Se nousee pintaan silloin, kun vuokrasopimuksia tehdään paljon. Kesä on tyypillisesti vilkasta aikaa vuokramarkkinoilla, kun opiskelijat ja kesätyöntekijät etsivät itselleen asuntoja.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

Sopimus voi syntyä jo siinä vaiheessa, kun osapuolet keskustelevat vuokra-asunnon vuokraamisesta ja sen ehdoista sähköpostitse ja ovat päässeet asiasta yhteisymmärrykseen. Vuokralainen ei voi perua sopimusta vain jättämällä vastaamatta vuokranantajan jatkoviesteihin tai jättämällä esimerkiksi vuokravakuuden maksamatta.

– Tästä on välillä epätietoisuutta myös vuokranantajien puolella. Vuokranantaja voi olla virheellisessä käsityksessä, ettei vuokrausta ole vielä tapahtunut ennen varsinaisen dokumentin allekirjoittamista, Ahsanullah sanoo Talsalle.

Hän muistuttaa, että vuokrasopimus on sitova silloinkin, vaikka se olisi tehty etänä näkemättä asuntoa. Kuluttajansuojalain etämyyntiä koskeva kahden viikon peruuttamisoikeus ei koske asuinhuoneiston vuokrasopimuksia.

LUE MYÖS:
Vuokravakuudesta riidellään yhä useammin – juristilta rahanarvoinen neuvo
Näin valitset hyvän vuokralaisen – tunnista hälytysmerkit

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)